Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Deputații vor pedepse mai blânde pentru șoferii agresivi și vitezomani

Deși n-a trecut multă vreme de la ordonanța de urgență prin care s-au înăsprit pedepsele pentru șoferii vitezomani și agresivi, deputații din Comisia de Transport au relaxat deja mai multe sancțiuni, informează Digi24.

Deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat în bloc pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile. De asemenea, șoferii vitezomani prinși pe radar că circulă cu peste 70 de km/h peste limita maximă de viteză primesc dovadă cu drept de circulație, după ce li se suspendă carnetul. În prezent, dovada este fără drept de a se urca la volan.

Polțiștii au dat mai bine de 400 de sanctiuni pentru comportament agresiv au fost date din februarie, atunci când a fost înăsprit codul rutier. Acum, dacă noile reglementări ar intra în vigoare, un șofer care circulă cu 200 de km pe oră pe autostradă va scăpa cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.

În contradictoriu cu angajamentul de a reduce până în 2030 la jumătate numărul victimelor din accidentele rutiere, deputații din Comisia de Transporturi s-au gândit să relaxeze sancțiunile.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranței rutiere, iar numărul șoferilor vitezomani va crește dacă aceste măsuri vor fi adoptate, spun experții în conducere defensivă.

Sursa: Digi24

Un comentariu

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Si ne mai intrebam de ce suntem pe primul loc la accidente mortale cu asa politicieni de rahat care apara doar infractorii. Stiu. O sa sara in sus vizatii si o sa spuna …..nu avem infrastructura!!!! Circulati cat de cat aproape de viteza legala si adaptati viteza la structura existenta. Te grabesti? Ia avionul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.