Ultima actualizare: azi, 12:56
Locale

FOTO. Controale în Satu Mare. Inspectorii au căutat braconieri, dar au găsit ’’munți’’ de deșeuri

În data de 12.05.2022, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și Jandarmeria Română au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitul ilegal, în perioada de prohibiție pe râul Someș.

Dacă nu au fost identificate activități de braconaj piscicol, pe raza localității Potău au fost constatate depozitări de deșeuri, cu precădere provenite din construcții/demolări.

S-a transmis autorității administrației publice locale o solicitare de a lua masurile legale de salubrizare.

,,Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie—7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie— 7 iunie inclusiv”, informează reprezentanții Gărzii de Mediu.

5 comentarii

  1. englishman Răspunde

    welcome to romanistan! trashdump of EU

  2. kati Răspunde

    Apele Romane cînd au făcut drenare și curățarea malului și fundului de Someș ultima dată?
    Există contracte între județele vecine cu S-M pentru rîu sau tot ce vine de la ei plus noi le trimitem mai departe?
    Nu braconajul trebuie de urmărit ci mizeria, plus copacii de 7 metri de sub picioarele podului de la calea ferată!

    • ecologist resemnat Răspunde

      Tu îți dai seama ce scrii? Vorbești de un râu teoretic natural și nu de un canal artificial făcut pentru navigație. Unde ai auzit tu că se face așa ceva în lume pe un râu? Mizeriile nu se aruncă pe malul apei ci se duc la gropi de gunoi. Așa de simplu este și imediat problema e ca și rezolvată. Cu cât s-au cheltuit bani și efort de a duce gunoiul acolo la dracu-n praznic lejer puteau duce gunoiul la punctele de colectare sau direct la groapă.

  3. kati Răspunde

    Este foarte adevărat ce spui, dar cînd vor venii viituri pe someș să vezi ce vom avea în oraș pentru că canalele de refulare sînt nule, inexistente!

    • ecologist resemnat Răspunde

      Apa trebuie să curgă în albie de aia se cheamă așa. Dacă s-ar face intervenții pe cursurile de apă prin curățare-dragare s-ar distruge habitatele naturale care de bine de rău mai sunt. În afară de pești mai sunt și alte vietăți care trăiesc printre pietre acolo și ele fac parte din habitat. Dacă dragăm dispar și vor dispărea și peștii pentru că nu au ce mânca. Distrugem și vegetația acvatică și microhabitatele locale. În schimb nu pricep expresia ta cu ‘canale de refulare’. Nu confunda canalizarea orașului cu cursul de apă. Inclusiv legile sub care curge apa în canal și un curs de apă de suprafață sunt diferite, debitele aferente și restul se calculează diferit. Lasă asta pe seama specialiștilor pentru că la ape încă mai sunt câțiva. Tu dai aici cu părerea dar se vede că ești paralel cu subiectul. Gunoiul nu are ce căuta în albia majoră. Cu atâta efort și bani (pentru că încărcarea și transportul oricum a costat) putea fi dus la primul tomberon sau închiriat un container de la Florisal. Nu pot înțelege acest comportament dar avem pretenție că vrem o țară ca afară!?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.