Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Pepeni cu pesticide retrase din supermarketuri. Controale la Satu Mare

Alertă alimentară: pepeni cu pesticide au fost retrase din supermarketuri. Au fost efectuate controale și în Satu Mare, la hipermarketuri, supermarketuri, dar și la depozite de legume/fructe.

,,Inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Siguranța Alimentelo, au verificat și în această săptămână o serie de hipermarketuri, supermarketuri și depozite de legume fructe, în urma declanșării a două alerte – RASFF, pentru a depista, retrage, și confirma retragerea de la comercializare a produsului Pepene Verde, provenite din Turcia și care aveau LMA de pesticide depășit”, informează DSVSA Satu Mare.

Reamintim că în ultimele săptămâni au fost declanșate alte alerte alimentare. Recent, la începutul acestei luni, au fost retrase de la comercializare sucuri de mere și vișine, din cauza depășirii valorii admise pentru patulină.

De asemenea, la sfârșitul lunii martie a acestui an, din supermarketuri au fost retrase banane în care s-au descoperit valori care depășesc limita admisă de reziduuri de pesticide.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. Ph Răspunde

    Turcia, nivel ridicat de pesticide. Acești termeni merg împreună.

  2. Gheorghe Răspunde

    Hat mo,da cum o ajuns lebenita în halul asta în magazine?,bănuiesc ca unii au și mâncat din ele.Controlul produselor nu se mai face la vamă?Pai dacă cineva vrea sa ne dea orice tip de virus poate f simplu știind că experții vamali,controlori închid ochii și deschid teschereaua.
    Cine se face vinovat și cine plătește pentru aceasta mânarie?Nu vom ști niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.