PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Elevii salvează vieți. ‘’Sanitarii Pricepuți’’ – concurs de prim ajutor la Satu Mare

Crucea Roșie Română Filiala Satu Mare a organizat, astăzi, vineri, 20 mai, faza județeană a concursului pentru sănătate și prim ajutor ”Sanitarii Pricepuți”, în Grădina Romei din municipiul Satu Mare.

Concursul se află la cea de-a 60-a ediție și a revenit în format live după pauza generată de pandemia de Covid-19. Astfel, Cupa Sătmarului la ”Sanitarii Pricepuți” a atras participarea unui număr important de copii de școli generale și licee din județul Satu Mare. Scopul concursului este acela de a forma deprinderi de acordare a primului ajutor și principii de viață sănătoasă în rândul elevilor.

,,Este Cupa Sătmarului la ”Sanitarii Pricepuți”, a 60-a ediție, unul dintre cele mai importante concursuri ale noastre. Avem 25 de echipaje, nouă de liceu și șaisprezece de gimnaziu. Suntem foarte fericiți să putem organiza live, ne-am săturat de atâta online. E pepiniera Crucii Roșii la acest concurs, sunt niște copii speciali care învață primul ajutor’’, a declarat directorul Crucii Roșii Satu Mare, Rodica Borlan.