Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii din clasele la care predau.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege. Această interdicție figura într-un ordin de ministru din 2018, care nu a fost respectată. Ministrul a precizat că această interdicție ar putea fi aplicată în anul școlar 2022-2023, iar profesorii care vor continua să-și mediteze în particular elevii de la clasă vor fi pasibili de sancțiuni.

Ministrul a precizat că meditațiile nu pot fi interzise, ele reprezentând un drept al unei pregătiri suplimentare. Astfel, după ce interdicția va fi aplicată prin lege, elevii vor putea face meditații cu alți profesori față de cei de la clasă.

Ministrul Educației a prezentat argumentele pentru care meditațiile cu dascălul de la clasă vor fi interzise. Sorin Cîmpeanu a precizat că meditațiile realizate cu profesorul de la clasă pun în pericol relevanța notelor și obiectivitatea, dar și interesul profesorului de a-și da silința ca elevii să nu aibă nevoie de pregătire suplimentară.

Sursa: a1.ro

Un comentariu

  1. nae Răspunde

    Mare scofala, isi vor pasa intre ei copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.