Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Acţiune de amploare cu radarele în Satu Mare: 46 de permise reţinute!

Acţiune de amploare cu radarele în Satu Mare. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au desfășurat ieri o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare, ce reprezintă două dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

În acest sens, 12 polițiști rutieri au acționat cu aparatura radar din dotare, inclusiv cu cinemometrul laser radar TRUcam, pe principalele artere care tranzitează județul Satu Mare.

În urma desfășurării planului de acțiune, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei, fiind totodată luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 46 de cazuri.

Dintre acestea, 37 de permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar în 7 cazuri au fost depistați conducători auto care au efectuat depășiri neregulamentare.

Prin astfel de acțiuni, Serviciul Rutier Satu Mare atrage atenția tuturor conducătorilor de autovehicule să respecte limitele legale de viteză impuse de legislația în vigoare și să nu efectueze depășiri pe sectoare de drum în care această manevră nu este permisă.

Prin respectarea tuturor normelor rutiere și prin adoptarea unui stil de conducere preventiv-reactiv, putem contribui la menținerea unui climat de siguranță atât pentru noi înșine, cât și pentru ceilalți participanți la traficul rutier.

11 comentarii

  1. John Răspunde

    Felicitări!
    Câteva săptămâni va fi mai sigur traficul rutier!
    La mai multe!

  2. Nae Răspunde

    Foarte bine !.

  3. Nelu Răspunde

    Doamne ajuta la mai multe, numai așa se pot calma tineri ăștia.

  4. Satmarean1 Răspunde

    Foarte bine.

  5. România reală Răspunde

    Absolut de acord. Unii circulă de zici că se cred nemuritori! Nu că îmi pasă de viața lor dacă nici lor nu le pasă dar omoară sau pot omorâ alții absolut nevinovați! La cât mai multe amenzi doresc că poate se mai potolesc!

  6. Muresan Răspunde

    Foarte bine !!!. Bravo Poliția Rutieră, ti eți’o tot așa !!!. Și mai confiscați autovehiculele acestea tunate. Prea mult bubuie prin oraș. E nebunie peste tot !!!

  7. Demostene Răspunde

    Felicitări 🤭 Dar de prevenție, ceva? De dirijat în intersecțiile aglomerate la ore de varf? De fuidizat circulația? De educat pietonii, bicicliștii, că nu te arunci pe zebră când ai și cum ai chef? Că așa e bestial să raportezi mii de tone la hectar.

    • Pietont Răspunde

      Dacă ai circulă regulamentar, cu o viteză care să nu depășească 30 Km/h în zona trecerilor de pietoni (zebrele tale), nu ți s-ar părea că pietonii “se aruncă” pe trecere, ci ai avea timp să îi observi și să faci ceea ce te obligă legea, să le acorzi prioritate de trecere!
      Despre bicicliști ai dreptate, mulți sunt kamikaze și agresează pietonii pe trotuar, deoarece nu au curaj să își revendice drepturile de participanți la trafic!!

  8. Andras Răspunde

    De acord cu Pietont !
    Condusul anticipativ ar rezolva multe: reducere consum, stare de calm in trafic(politețe), risc scăzut de accidente.

  9. Pericocart Răspunde

    Foarte bine Politia Rutiera! Ar trebui făcute aceste acțiuni și pe străzile din Satu-Mare, în special pe strada Rodnei și Lăcrămioara unde toti merg cu viteza și în special microbuzele și camioane ce tranzitează orașul. Sa nu vorbesc ca se fac și depășiri. Ar trebui impusa o limita de viteza de 30 kmh și radar cât de des si în cascada dacă se poate.

  10. Pietonul pericol Răspunde

    Bravo Politia Romana,din acest punct de vedere,dar cand o sa vedem amenzi si pentru pietoni care trec pin locuri nemarcate , biciclisti care trec pe bicicleta/trotoneta pe trecere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.