Ultima actualizare: azi, 18:24

Publicitate

Scapă de blocaje. Dezvoltare personală prin terapie de grup la clinica Korall

Dezvoltare personală prin terapie de grup la clinica Korall. În viaţa fiecărei persoane sunt anumite momente când depășirea unor obstacole în viața personală este îngreunată din cauza unor blocaje proprii. Persoanele preocupate de dezvoltare personală conştientizează acest lucru, în vreme ce unele persoane nici nu îşi dau seama de acest lucru, dar sunt nemulţumite constant de unele aspecte atât de viaţa personală, socială sau chiar şi profesională. Cea mai benefică metodă de a depăşi aceste blocaje/bariere este cea de terapie de grup şi are loc de acum la clinica Korall din Satu Mare.

Deşi denumirea oficială a procedurii, “terapie de grup prin psihodramă”, poate suna ca şi cum ar fi vorba de ceva “dramatic”, în realitate sunt întâlniri la care participă mai multe persoane unde se abordează diferite teme personale, fiecare joacă un rol ca și cum ar fi pe o scenă imaginară, scena propriei vieți, iar rolurile se schimbă. Acum, că am clarificat acest “blocaj”, vom afla mai multe despre această terapie de la psihologul Natalia Silaghi, ea având totodată multiple specializări, de coach, psihoterapeut, hipnoterapeut, logoped, psihopedagog special.

Terapia de grup pentru dezvoltare personală poate clarifica şi anumite frici, frământări interioare, dimanici personale sau întrebări la care nu găseşti răspuns. De asemenea, are loc şi o descărcare emoţională.

Natalia Silaghi a explicat, pentru PortalSM, cum se desfăşoară acest tip de şedinţe şi care sunt avantajele acestei terapii.Natalia Silaghi

Prin terapia de grup prin psihodramă, participanții au ocazia să lucreze cu realitatea lor interioară în mod constant și folositor propriei persoane. Mai exact, grupul de psihodramă oferă participanților, printre altele, posibilitatea să învețe din experiențele trăite, să transforme dificultățile în posibilități reale de creștere și să învețe tehnici și instrumente de autocunoaștere.

Aceasta este o formă de psihoterapie în care 8-15 persoane se intâlnesc o dată la două săptămâni, sub îndrumarea psihologului, pentru a experimenta anumite subiecte comune care să îi ajute in dezvoltarea personală, în vederea depășirii propriilor blocaje.

Totul se desfăşoară prin joc, prin oglindiri, roluri si simboluri care se schimbă, astfel că fiecare are ocazia să experimeteze noi si variate roluri, să privească realitatea pe care o traieste din mai multe perspective. Spre deosebire de terapiile individuale, terapia de grup oferă o perspectivă mult mai largă asupra aceluiași fenomen pe care îl trăiește personal clientul și fiecare descoperă prin intermediul celorlalți membrii ai grupului atâtea oglindiri, aspecte despre propria persoană câți membri sunt în același grup deoarece fiecare membru reflectâ o anumită latura a acelui client ceea ce grabește foarte mult procesul de conștientizare și schimbare. În acest grup participanţii nu se judecă între ei, se află într-un mediu în care confidențialitatea, siguranța și constanța sunt foarte importante, totul este sub coordonarea psihologului, care poate direcţiona persoanele participante spre eliminarea blocajelor.

Grupul de psihodramă îți oferă ca participant posibilitatea:

să înţelegi, să accepţi şi să înveţi din experienţele personale trăite precum și din experiențele celorlalți;

să transformi dificultăţile şi blocajele cu care te confrunţi în posibilităţi reale de creştere;

să exersezi roluri şi resurse în mod spontan, autentic şi convingător;

să înveţi tehnici şi instrumente de autocunoaştere, elemente de psihoterapie de grup;

să câştigi o experienţă unică care te va ajuta să fi cât mai funcţional, autentic şi adecvat în raport cu ceilalţi.

În calitate de participant la aceste ateliere vei putea:

să-ți cunoști, exersezi şi asumi conștient rolurile și relațiile pe care le ai în familie, la locul de muncă și în alte grupuri precum și toate rolurile pe care dorești să le experimentezi;

să-ți dezvolți spontaneitatea și creativitatea, să găsești soluții noi la probleme vechi, conștientizând și deblocând potențialul pe care îl porți în tine;

să-ți conștientizezi valoarea personală, să înveți să te accepți pe tine și pe ceilalți în mod necondiționat;

să dobândești o viziune pozitivă asupra vieții, să înveți să trăiești cu bucurie;

să înveți metode de a lucra cu tine și cu alții, pe care să le folosești în viața de zi cu zi, în familia sau în profesia ta.

Pentru programări și mai multe informații, sunați la 0361.412.037 sau 0361.800.820, sau vizitați personal Clinica Korall din municipiul Satu Mare, Piața Eroii Revoluției nr. 22.