Ultima actualizare: ieri, 21:00

Locale

TOP. Județele în care se produc cele mai multe accidente rutiere. Pe ce loc se află Satu Mare

Satu Mare este pe ultimele locuri în țară atunci când vorbim de numărul de accidente rutiere, arată o statistică publicată de Hotnews, județul nostru fiind printre județele cu cele mai sigure șosele din țară.

​Potrivit Hotnews, doar 5% din accidentele rutiere din România au loc noaptea, cam 20% pe înserat iar trei sferturi dintre ele „se întâmplă”pe timp de zi, în condiții de luminozitate deplină. De asemenea, doar un accident din 5 are loc pe carosabil „cu probleme” (umed sau înghețat), restul de 4 accidente din 5 au loc pe carosabil perfect uscat. După zilele săptămânii, vinerea este cea mai riscantă, înregistrându-se cele mai multe ciocniri pe șosea. Iar ca lună din an, august, iulie și septembrie sunt în topul accidentelor.

Accidentele rutiere în funcție de lunile din an:

În 2019 aveau loc puțin peste 31.000 de accidente rutiere cauzatoare de vătămări corporale. Cele mai multe au avut loc în interiorul localităților, nu pe șoselele din afara orașelor sau pe autostrăzi.

Doar 5% din accidente au loc pe fondul întunericului. Peste trei sferturi au loc pe carosabil uscat. De asemenea, vinerea au loc cele mai multe accidente iar duminica cele mai puține.

Accidentele rutiere (ca număr), după județul în care se produc:

Cele mai multe accidente au loc între două mașini, urmate de cele între o mașină și un pieton, iar pe locul al treilea sunt accidentele în care sunt implicate o singură mașină (care intră într-un copac, zid sau în altă mașină parcată).

Dacă ne uităm la date, raportându-le la județe, Capitala este locul cel mai periculos pentru șofat. E drept, aici sunt și cele mai multe mașini. dar ca număr de decedați ca urmare a accidentelor rutiere, Suceava și Constanța sunt pe primele locuri, urmate de Bacău.

Sursa: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.