Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Aglomerație infernală în vama Petea. Se deschid temporar 3 puncte de trecere a frontierei

Odată cu începerea sezonului estival, traficul prin punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria, se intensifică. Experienţa ne arată că, de obicei, vinerea, sensul de ieşire din ţară este mai intens tranzitat de către călători, pentru ca, mai apoi, duminica, să se intensifice traficul pe sensul de intrare în România.

De aceea, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora este în permanenţă sincronizat cu nevoile traficului transfrontalier.

Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

Recomandări:

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, recomandăm participanţilor la trafic utilizarea și a Punctului de Trecera a Frontierei Urziceni, aflat la frontiera cu Ungaria.

Astfel, la frontiera româno-ungară, pe raza judeţului Satu Mare sunt operaţionale 2 puncte de trecere cu specific rutier (P.T.F. Petea – Csengersima şi P.T.F. Urziceni – Vallaj) şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 8/9 de benzi de control pe sens.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă sunt operaţionale şi punctele de trecere a frontierei temporare Peleş, Bercu şi Horea, în intervalul orar 10.00 – 18.00, ora României.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line,  ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă  media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

La frontiera internă, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Sursa: Poliția de Frontieră

9 comentarii

  1. Norick Răspunde

    DAȚI DRUMUL LA SCHENGEN DOMNILOR ȘI SE REZOLVĂ PROBLEMA!!!!

    • comentator Răspunde

      Da’ mânca-ți-aș sufletul unde te mănâncă puiule de te roade emigrarea în halul ăsta? Nu te reține nimeni pe aicea!

      • X Răspunde

        Se vede ca esti un retard ce a plecat in excursie probabil pana la dig si inapoi la cortu-n care stai. In mortii tai, tu ai chef sa stai cu orele la vama ?

        • comentator Răspunde

          În morții tăi poți sta și pe fund. Nimeni nu te obligă să pleci. Dar tu în morții tăi în loc să faci școală când trebuia erai prin birturi. Așa că ți-a rămas varianta sparanghel patru clase sau badantă. Să-ți fie de bine! Aaaa, era să uit. În morții tăi. Și dacă te deranjează comentariul meu ia verifică cine a început cu batjocura, bine? Dacă nu te duce capul și ești putoare atunci suportă consecințele. Eu nu sunt vinovat. Eventual părinții tăi. Stai jos 1! Și să știi că sunt 100% sigur că am umblat prin mult mai multe țări decât tine. Oricum tu poți umbla pe toată planeta că e tot degeaba, nu se lipește nimic de tine!

  2. altu fără bmw Răspunde

    Păi fiți eroi! De ce nu stați în casă?😱🤔😲🥴
    Și vă mai plângeți că s-a scumpit carburantul? Sincer nu văd diferență pe șosele.

  3. Norick Răspunde

    SINCER NU SE PREA VEDE CĂ A SCUMPIT CARBURANTUL!!! AM FĂCUT DRUMUL SATU MARE – GERMANIA ȘI AUTOBANDA E EXACT CUM A FOST CÂND CARBURANTUL ERA 1 EURO. POATE ȘI MAI AGLOMERAT!!!!

    • Norick Răspunde

      Tu in Germania ??? Ce fata de tractor ai , nici pana-n Dorolt nu te lasa legea… 😛 😀

    • Darwin Răspunde

      @Norick fals=Copil prost! Vezi că iar ai blocat capslockul! Acuma nu demult te-am felicitat că ești capabil să evoluezi dar văd că tot la nivel de cimpanzeu te-ai blocat! Nu face careva un act de caritate și îi taie netul? Că din ce se vede oricum este peste capacitățile sale! Fără supărare dar singur produce dovezi. 😱🤔🥴😭

    • Dr. Haus-Maus Răspunde

      Tu din ce se pare ai dezvoltat o alergie profundă la inteligență. Asta ar fi un diagnostic rapid în cazul tău așa pe repede înainte. Pentru o evaluare completă ar fi indicat să te internezi benevol la psihiatrie. Și aerul ar deveni mai curat în oraș cu această ocazie!!! Se mulțămește anticipat.🙏😜🤫

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.