Ultima actualizare: ieri, 19:28
Locale

Avertizare Apaserv: Este secetă. Folosiți apa numai pentru consum menajer

Lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultima perioadă care au dus la creșterea consumului de apă, APASERV Satu Mare S.A. asigură, în mai multe localități din județ, pe rețelele de distribuție din sistem, un volum de apă suficient care să acopere necesarul din această perioadă. APASERV face apel la toți utilizatorii să folosească apa numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract.

Utilizarea excesivă a apei din rețelele de distribuție duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare și diminuează, în mod constant, eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal.

Reducerea consumului de apă acasă se poate realiza prin schimbarea unor obiceiuri care duc la risipa apei – reparații ale țevilor sau robineților ce picură și generează pierderi de apă aparent minore, folosirea unor trucuri ingenioase pentru economisire sau folosirea unor electrocasnice cu un consum mai mic de apă.

Economia la apă este importantă din mai multe motive. Compania APASERV avertizează că, din cauza secetei, există deja probleme în alimentarea cu apă în Ardud, Vetiș, Lazuri, Culciu și Valea Vinului, iar dacă nu se vor lua măsuri de economisire a apei problemele s-ar putea agrava.

 • Recomandăm consumatorilor mai multe modalităţi de economisire a apei, și TOATE ÎNCEP CU NOI ÎNŞINE;
 • Închiderea robinetului între etapele spălării;
 • Evitați consumul de apa exagerat;
 • Închiderea robinetului între etapele curățării legumelor;
 • Economie la spălatul vaselor;
 • Folosiți mașini de spălat la încărcare maximă;
 • Învățați copiii cum să economisească apa;
 • Reduceți consumul de apă în grădină;
 • Înlocuirea aparatelor electrocasnice cu unele “ prietenoase cu mediul”.

Sursa: Apaserv

 

20 comentarii

 1. Vasile Răspunde

  Băgați bere pe țeavă că-i mai ieftină de cât apa voastră

 2. 🤔🤔🤮 Răspunde

  Ca să spunem pe aia bună reducerea risipei ar trebui pornită din ograda voastră. Asta numai dacă mă gândesc la scandalul cu premiile ilegale acordate vouă acum câțiva ani, premii foarte consistente și acordate pe nu știu ce criterii și pentru care nimeni nu a fost tras la răspundere. Că vorba aia, toți de la toate partidele sunt băgate în afacere! Bine gândit. Ce mai contează că vindeți apa la preț de aur! Sau după lockdown și distanțare socială, ori masca te protejează acum vreți să lansați lozinca că spălatul ori igiena dăunează??? Că vă văd în stare!🤔😱😲🥴🤮

 3. Lidia Răspunde

  Preț mai mare la apă, reducerea personalului Apaserv

 4. Norick Răspunde

  Apaservu a ajuns Cimitiru Elefantilor din Satmar cu supersalarii si super bagatori de seama .

  • Norick Răspunde

   Da’ un alt nickname n-ai gasit pui de dac ? Du- te pe Amatului .. gasesti acolo cat China… 😛
   P.S. asa furi si din magazin ??? 😀

   • comentator Răspunde

    @Norick. Știi bine că staborul îl dă afară dacă nu le demonstrează abilitățile din moș strămoș. Asta este ce să le faci? O fi și ăsta un fel de bac de-al lor. Dar deja e de toată jena ce face.

   • Kuka Răspunde

    Poate-i fiu de ciciolina, ca tine, nu neaparat fiu de dac!
    plm de șobolani, voi incercați de 1000 de ani să furați ardealul, și tot voi faceți scandal!

    • comentator Răspunde

     Greșit! La furat dați clasă la tot mapamondul! Du-te în vest și întreabă-i pe ăia de acolo cine fură și cine muncește. Te crezi prea important ca și … accident natural ori greșeală pe moment ce ești.

     • Bubák

      Greșit!
      La muierile voastre le dăm o mooiță ți voi sunteți doar frustrați!
      Adică, ca să înțelegi exact ce spun, îmi bag poola-n neamul tău!

     • comentator

      @Bubak, ai sculament frățică și de mănâncă rău de tot? Săracu de tine! Apoi vezi dacă nu te speli măcar odată pe an?

     • Bubák

      Da, am!
      Mi-o dat mă-ta!
      Dar și tu ai, de la nevastă-ta, care are tot de la mine!
      🥰🥰🥰
      Poop chișul ei 😍

    • Norick Răspunde

     Nah inca un handicapat in plus. . Tu de unde ai aparut deportatule ??? Unde te-a fatat ma-ta? Ca esti un bou semianalfabet , se vede de la o posta…Sa ai un nume de tomberon… ce sa-ti mai zic ?
     @comentator : mersi de sprijin – cpőii astia ma distreaz si pe mine cateodata. Spor la treaba ! 😛 😀

     • comentator

      @Norick. Cred că am descoperit un “adept” al metodei de spălare pe “uscat”. Adică pe românește deloc. Săracul are alergie la H2O ca să nu mai pomenim de reacțiile “adverse” la săpun. În schimb are o gură tată că te doare mintea!!! E și normal. La el la șatră așa se vorbește altfel nu te aude nimeni.😱🤔🤮🥴💩💩Picat în cap și scăpat din palmă.🤮🤮😭😭💩💩 Și când te gândești că sistematic își vinde votul pentru o pungă de ceva, iar votul lui se contorizează exact la fel!😱🤔😲😤💩

     • Norick

      @comentator : nah mesajul anterior a disparut…:-P Oare functioneaza cenzura ? 😀

     • comentator

      @Norick, tot ce se poate. În țara asta nimic nu mă mai miră. Atunci trăiască cenzura liberă?!🤔😱🥴😲😨

 5. c-block Răspunde

  Afișele trebuie lipite cumva. În vecini la mine stă o familie soț-soție fără copiii ambii lucră la Apaserv. Nu doresc să descriu dar văd an după an cum le merge din ce în ce mai “rău”. Adică cum apare sau se adâncește criza ba economică, ba sanitară ba de oricare ei mai cumpără câte ceva și nu orice! Poți fi chiar așa nesimțit tu ca societate comercială de interes public și să mai îndemni oamenii să tragă cureaua cât tu practic ca și societate îți bați joc de ei? Nu vreți să listați pe bursa din New York sau Amsterdam apa de la Satu Mare? Că zici că ar conține ceva aur?🤔😱🥴😲😭 Ăștia specialii ne omoară. Așa își fac treaba și ne protejează că ne bagă de tot în groapă. Putin să vă pupă. Termobaric. Faceți prima dată curățenie și mai dezumflați personalul că aveți de unde. Imediat scad costurile.

 6. comentator Răspunde

  @Bubák. Álmodik a nyomor.
  Numai gura de voi. Ați reușit să demolați și propria națională de fotbal! Nu-i bai, la anul vă bată Faeroer ori Luxemburg. Sunt șanse foarte mari. Karatist din gură penibil ce ești!

 7. comentator Răspunde

  @Bubák, tu stai bine frumușel pe fundulețul tău până ai pe ce. Nu te lega frustratule din lipsă de preocupare de altul că s-ar putea să capeți exact ce nu dorești! Aici nu ești la o partidă de mișto sau la o halbă de bere cu pretinii. Ar fi păcat să suferi.

  • Bubák Răspunde

   Tăt m-am căcat pe tine de frică!
   Ce faci, vii cu gașca ta călare? Vezi că numai Kozma are voie să intre în oraș cu/pe cal!
   S-o aduci și pe nevastă-ta! 😜

   • comentator Răspunde

    Am asistat la momentul artistic în care refulează intelijența suburbană pe filieră de transport hipo al clientului. Tu te 💩 pe tine oricum. Cine crezi că te bagă-n seamă jalnic de prost ce ești?
    PS. Conform legilor în vigoare nici Kozma nu ar avea voie călare din cel puțin două motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.