Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Banii Vorbesc | Sătmăreanul Remus Țiplea, pentru a treia oară la TIFF

Fotograful sătmărean Remus Țiplea expune pentru a treia oară în cadrul TIFF, la Cluj-Napoca. Subiectul anului 2022 pentru fotograful sătmărean este modul în care banii au intrat în viața oamenilor, în toate domeniile. Expoziția Banii vorbesc va putea fi vizitată în perioada 17-26 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Remus Țiplea a încercat să documenteze felul în care banii au pătruns în tradiție, în viața religioasă, în viața medicală, în jocurile de noroc sau cum au ajuns să fie pentru unii vicii, în vreme ce pentru alții sunt doar o necesitate. Rezultatul este remarcabil și va putea fi analizat și admirat în cadrul TIFF de către toți iubitorii de artă, și nu numai.

„Unul dintre lucrurile pe care le avem in comun toată omenirea, in afară de cele anatomice, sunt banii. Ne lovim de ei zi de zi, când avem prea mulți le ducem grija, când avem prea puțini le ducem dorul.

Pentru unii dintre noi sunt doar un instrument prin care ne asigurăm existența, pentru alții în schimb este însuși existența.

Banii vorbesc în toate mediile cultural, administrativ, divertisment, medical, în viața de zi cu zi, uneori aproape în tot ce ne înconjoară. Pentru unii timpul însuși înseamnă bani, pentru alții banii asigura tot timpul de pe lume.

Am încercat să documentez mai ales cum au pătruns aceștia în tradiție , în viața religioasă , în vicii, în jocurile de noroc, în divertisment și în schimbul valutar, banii chiar vorbesc”, este mesajul lui Remus Țiplea. 

Un comentariu

  1. T 1918 Răspunde

    Felicitari . Vreau un Ardeal independent. Fara tiganii de la buc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.