Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

COD ROȘU. Temperaturi record! Se vor înregistra temperaturi până la 40°C

Cod roșu în nord-vestul Transilvaniei, potrivit Severe Weather Alert – România, în perioada 30 iunie – 1 iulie. Se vor înregistra temperaturi până la 40°C, depășind recordurile lunare la numeroase stații meteorologice.

„Valul de căldură va continua să se intensifice și se vor înregistra temperaturi maxime extreme, în general de 38-39°C și vineri, posibil izolat 40°C, iar în zona joasă a județelor Sălaj, Maramureș și Caraș-Severin, 36-37°C, depășind recordurile lunare la numeroase stații meteorologice (cele mai ridicate valori înregistrate în luna iunie din istoria măsurătorilor). Nopțile vor fi tropicale (minime ce nu vor coborî sub 20-24°C), iar disconfortul termic – accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând valori de 82-83 de unități”, transmite Severe Weather Alert.

Temperatura resimțită, astăzi, la Satu Mare:

Satu Mare a intrat sub Cod portocaliu de caniculă. Temperaturile vor atinge 38 de grade Celsius, anunță meteorologii.

Interval de valabilitate: 29, 30 iunie și 01 iulie;

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

În zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.