Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

FOTO. Din cauza secetei, Someșul s-a umplut de alge. Riscul de mortalitate piscicolă este mare

Temperaturile ridicate, evaporația excesivă și lipsa precipitațiilor, corelate cu debitele mici din rețeaua hidrografică au favorizat dezvoltarea excesivă și descompunerea algelor bentice. O specie de alge brune proliferează pe mai multe tronsoane ale Someșului, în județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș. De asemenea, diatomeele sunt prezente și la acumulările Vârșolț și Sălățig din judetul Sălaj.

Dezvoltarea în exces a algelor determină dezechilibre la nivelul celorlalte ecosisteme acvatice. Proliferarea microflorei acvatice conduce la scăderea transparenţei apei şi a concentraţiei oxigenului dizolvat. În condițiile menținerii actualului context hidrometeorologic, dezechilibrele din ecosistemele acvatice pot provoca mortalitate piscicolă.

Specialiștii din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj, Satu Mare și Maramureș monitorizează permanent cursurile de apă și acumulările din administrare.


CITEȘTE ȘI:

3 comentarii

  1. Techno Răspunde

    Pai apa e cat se trag budele si se spala, pisu la Cluj si dej, algele cresc tare de la compusii de fosfati din Dero etc….

  2. Mihaita Piticu' Răspunde

    Se duce lumea pe apa Sambetei…..ce vremuri traim…..Pffff

  3. Maci Laci Răspunde

    AR TREBUI PRIMĂRIA SĂ STRÂNGĂ TOATE ALGELE DE PE SOMEȘ SĂ LE PUNĂ LA USCAT ȘI SĂ LE DEPOZITEZE…. AȘA NU AR MAI TREBUI SĂ CONSUME GAZ LA IARNĂ SĂ SE ÎNCĂLZEASCĂ!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.