Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTO. Sătmăreni atacaţi de hackeri. Cum vă puteţi pierde banii şi conturile!

Sătmăreni atacaţi de hackeri. Mai mulţi sătmăreni, în special din zona Negreşti Oaş, au fost atacaţi de hackeri. Prin intermediul unor linkuri dubioase, ei reuşesc să obţină controlul asupra conturilor de Instagram, postează mesaje prin care îndrumă lumea să acceseze alte linkuri, apoi le scriu prietenilor şi îi îndrumă să investească în diverse linkuri. În acest fel hackerii reuşesc să obţină bani şi să se extindă la tot mai mulţi utilizatori.

O femeie din Negreşti Oaş a povestit, pentru PortalSM, cum s-a petrecut totul. Ea a primit noaptea, un mesaj pe instagram de la o cunoştiinţă, care i-a spus că i-a fost compromis contul şi că are nevoie de două persoane ca să îi confirme identitatea acesteia. Pentru acest lucru trebuie să acceseze un link. În momentul în care sămtăreanca a intrat pe acel link, a pierdut accesul la cont. Hackerii au schimbat parola, au deconectat-o şi au postat un mesaj pe profilul ei prin care îndrumă lumea să investească pe un link dubios, cu promisiunea că vor obţine profituri de 1000%. Adică dacă cumperi bitcoin de 500 de dolari câştigi imediat 5.000 de dolari pe care poţi să îi retragi în contul tău bancar. Desigur că totul este o păcăleală.

Mai mult decât atât, de pe contul femeii şi în numele acesteia, hackerii au trimis mesaje private persoanelor din lista de prieteni în care recomandă să se facă această investiţie, tot accesând un link dubios.

Sătmăreanca a încercat să îşi recupereze contul de mai multe ori, dar hackerul se pare că foloseşte anumiţi roboţi, astfel că o deconectează imediat. S-au făcut mai multe plângeri la Instagram şi se aşteaptă un nou răspuns şi o cercetare mai amănunţită a cazului.

Profilul celei ce a căzut victimă a fost analizat de câţiva experţi din judeţ, care au descoperit că în spate se află un hacker din Nigeria. Această ţară este recunoscută pentru astfel de probleme şi se pare că hackerii de aici au găsit comunitatea de români, profită de pe urma faptului că nu toată lumea este la curent cu problemele de securitate şi încearcă să scoată cât mai mulţi bani.

O altă sătmăreancă a fost sunată pe videochat, iar în timpul discuţiei i s-a solcitat suma de 200 de dolari pentru a-şi primi înapoi accesul la cont. De asemenea, o femeie a plătit 150 de lei pentru a-şi recăpăta accesul, dar a rămas şi fără bani şi fără datele de pe card.

Au fost şi cazuri în care hackerii au solictat, în numele titlarului contului, bani de la persoanele aflate în lista de prieteni.

Aşadar, vă sfătuim să nu accesaţi linkuri dubioase, dacă primiţi mesaje care vă ridică semne de întrebare să îl contactaţi pe cel care vă scrie pe alt canal.

MARE ATENŢIE!

DISTRIBUIŢI acest articol, să afle cât mai multe persoane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.