Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTOGALERIE. Șase primari în 30 de ani. Datorită/din cauza lor suntem aici

Sărbătoare în municipiul Satu Mare. S-au împlinit 30 de ani de Consiliu Local, iar municipalitatea a organizat un eveniment special la Casa Meșteșugarilor.

Evenimentul i-a adus împreună pe toți cei care au condus municipiul Satu Mare în ultimii 30 de ani. Toți primarii Sătmarului s-au adunat la Casa Meșteșugarilor și au vorbit, pe rând, despre cum au condus orașul, ce realizări au avut și ce dificultăți au întâmpinat.

Cine sunt cei șase primari care au condus municipiul Satu Mare în ultimii 30 de ani și datorită sau din cauza cărora suntem aici:

  • Ioan Sanfira;
  • Horea Anderco;
  • Viorel Solschi;
  • Iuliu Ilyes;
  • Dorel Coica;
  • Kereskenyi Gabor.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a acordat diplome ProUrbe tuturor foștilor și actualilor consilieri locali, precum și primarilor care au ocupat această funcție începând cu 1992.

„Aniversăm azi 30 de ani de la constituirea și validarea în 1992 a Consiliul Local Satu Mare. Îi onorăm azi pe toți cei care s-au pus în slujba sătmărenilor, e forma noastră de mulțumire, în numele comunității noastre, pentru contribuția pe care ați  avut-o și o aveți la ceea ce înseamnă astăzi municipiul Satu Mare.

Doresc să vă mulțumesc Dumneavoastră, foști și actuali consilieri municipali, primari și viceprimari ai municipiului Satu Mare, tuturor celor care au susţinut dezvoltarea municipiul Satu Mare în aceşti 30 de ani.

Ţin să le mulţumesc şi sătmărenilor, care au fost cei mai importanţi parteneri ai noştri. Fără acest partener – sătmăreanul,  nu am fi reușit să realizăm nimic.

Pentru mine Consiliul Local înseamnă foarte mult. Din 2004, am fost onorat ca sătmărenii să-mi încredințeze un mandat de consilier local la fiecare rundă de alegeri.

Îmi amintesc legăturile strânse care existau în în primul meu mandat de consilier, când după ședințe continuam discuțiile la Restaurantul Central. În toți acești ani am avut colegi care mi-au fost modele, mentori, prieteni. La 30 de ani distanță de acest moment istoric, Satu Mare este mai mult decât un oraș, este o comunitate de care suntem mândri, pe care dorim să o dezvoltăm.

Noi știm foarte bine că sătmărenii au reușit de-a lungul anilor sa găsească scopul comun și binele comun. Sătmărenii au făcut mereu lucruri extraordinare și aceste realizări au fost rodul întregii comunități.

Toată această creștere nu a venit însă de nicaieri. Dumneavoastră ați avut răbdare, ați înțeles că schimbările nu se întâmplă peste noapte și ați fost parte activă din această transformare minunată a orașului.

Ne-am aflat în situații dificile și în trecut, trebuie să vedem cum am iesit din aceste și ce învățăminte putem trage pentru a trece și peste problemele cu care ne confruntăm în prezent.

Acesta e Satu Mare, ne definim unii prin alții, suntem unii lângă alții, am crescut împreună. Trecutul ne obligă, prezentul ne ajută, iar cu sprijinul vostru, viitorul nu poate fi decât de partea noastră!

În semn de recunoștintă, vă oferim un album cu municipiul Satu Mare, care cuprinde dezvoltarea orașului nostru în ultimii 30 de ani, un fanion cu drapelul municipiului și o diplomă de onoare”, a spus primarul municipiului, Kereskényi Gábor, în cadrul evenimentului.

 

 

11 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Cel mai catastrofal pentru oraș a fost, fără niciun fel de dubii, dorel de sătmar – hoțul de piste de biciclete!!!

  2. c-block Răspunde

    Ca de obicei nu reușim nici acum să aniversăm (dacă tot vrem să aniversăm) la termen, cum s-ar spune! Pentru că primul consiliu ales a fost în februarie. Dar dă-l încolo de niște luni acolo! Actualul primar nu are de unde a ști asta pentru că era la școală atunci. Dar restul???? Eu știu de unde a pornit totul dar totuși?????
    Oraș în mișcare? Eu zic că tot dormim în papuci și izmene!
    A fost doar un eveniment în care am descoperit iar că putem să ne felicităm singuri. Oare avem nevoie de așa ceva? Probabil unii da!
    Ce păcat că dr. Enătescu nu mai este printre noi că probabil nu scăpați așa ușor de gura lui! Așa în schimb!?
    Măcar puteați combina cu zilele orașului și făceați niște economie. Zic eu.

  3. c-block Răspunde

    Încă atâta să spun că asta se cheamă pre limba primașului: ÖNTÖMJÉNEZÉS.
    Îmi pare bine că m-am autoprotejat de o profundă “indigestie”. Și serios chiar nu pricep de ce s-a “”sărbătorit într-un cadru mult mai altfel aceeași ocazie dar la împlinirea a 25 de ani de la înființare.

  4. Chupacabra Răspunde

    Niște nulități, toți cei de dinaintea actualului primar. Îmi amintesc de craterele veșnice de pe Drumul Careiului, semafoarele de la poduri, Casa cu bârne și alte clădiri nerenovate plus multe altele. Niște adevărați incompetenți pe care sătmărenii nu au mai dorit să îi realeagă. Li s-au dat diplome ? Probabil pentru prezență. Orașul a arătat dezolant sub conducerea lor.

  5. Doi Răspunde

    Adevăratul gropar al orașului a fost Ilyes ! Are și o groapă ce-i poartă numele…când moare să-l îngropați acolo ! 😂

    • Unu' Răspunde

      Aberezi!
      Ilyes a venit după catastrofa Anderco! O grămadă de proiecte au fost inițiate pe vremea lui Ilyes, majoritatea cu finanțare europeană! S-au asfaltat o grămadă de străzi de pământ, s-a schimbat mare parte din canalizarea din oraș, s-a construit parcul industrial, s-au construit cele patru zone comerciale (Billa, Interex, Auchan+Praktiker, Kaufland 1) și multe-multe alte proiecte!
      S-au obținut fonduri europene și guvernamentale pentru majoritatea proiectelor care deși au fost începute la sfârșitul celui de-al doilea mandat de-al său, le-a lălăit coi-ca – dorel de sătmar – și și le-a auto-atribuit!
      Cum spuneam, coi-ca – dorel de sătmar a fost cel mai catastrofal primar din ultimii 32 de ani, secondat de Anderco, care pentru fiecare lucrare mare lua șpagă (a fost condamnat și și-a executat pedeapsa!) DAR a făcut destule pentru oraș: Pasajul peste calea ferată de pe strada Fabricii, lărgirea la patru benzi a străzii Lucian Blaga, de la capătul cartierului Carpați II până la OMV, Bulevardul Transilvania, cu ieșirea pe sub podul Golescu, etc …
      Ceilalți patru crai, Litan, Samfira, Muresan și Solschi doar au fost de umplutură! ZERO realizări! Dimpotrivă, unii s-au opus ferm oricăror tentative de modernizare a orașului!
      Totuși, ca să fiu cinstit, coi-ca – dorel de sătmar – a fost ferm cu o decizie a lui Ilyes, pe care acesta din urmă a aplicat-o deoarece știau că-i va costa electoral, a fost să curețe cartierele de garajele construite ilegal!!

  6. c-block Răspunde

    @Unu’. O completare. Pe la finalul ultimului mandat Ilyés zici că a luat-o pe arătură și se comporta cum se comporta. A avut în Anderco un profesor desăvârșit. Dacă mișca ceva cu podul 3 atunci și acum era primar la Satu Mare. Îți spun eu sigur. Dar s-a ajuns aproape acolo că formațiunea care îl susținea mai să ia mâna de pe el. De aia a luat “concediu” timp de un mandat. Acum dormitează și mai face câte ceva lejer la Vetiș. Cine e mai deștept decât alții? Și mai capătă și o pensie specială! Și poate și un bust pe undeva!?!?🤔😱🤮
    Oare dacă rămânea la Autonova de se alegea de el??? Ca și Silaghi de la Ipsuic. Altă minune și ăla.
    Problema @Unu’ la toți ăștia este că după un timp toți uită de ce au fost aleși. Adică ei sunt acolo în slujba cetățeanului, al nostru. De aia avem un municipiu cum avem.

  7. carcotas Răspunde

    Primul mandat a lui Ilyes de nota 9, al doilea de 5.

  8. Norik Răspunde

    Daca betivu chel ti s-e pare o valoare vai de capul tau de tantalau ,pai asta si tatsu sant sugative iar el culege roadele celor dinainte .Asa ca nul mai laudati pe Keskereniyu sugativu.

    • Big Brother Răspunde

      Mai “Norik” ești un hoț de nume! Păcat ca mă-ta nu te-a înghițit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.