Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Kelemen Hunor: Nu am discutat despre prețul carburantului nici în coaliție, nici în Guvern

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că nu au fost încă discuții nici în coaliţia de guvernare, nici în Guvern despre plafonarea preţului sau reducerea accizei la carburant, informează Digi24.

„Nu trebuie să preluăm niciun model. Chestia asta nu merge, că noi preluăm un model din Ungaria, din Polonia, din Marea Britanie sau din Statele Unite. Trebuie să vezi cum funcţionează economia ta şi orice plafonare înseamnă că tu, statul, trebuie să plăteşti diferenţa la pompă la cel care comercializează. Ai de unde să plăteşti sau nu, e o altă întrebare”, a spus Kelemen Hunor, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, potrivit Agerpres.

El a adăugat că accizele la carburant ar putea fi reduse pe o perioadă determinată, dar pentru acest lucru trebuie ca statul să discute şi cu producătorii.

„Dacă tu reduci accizele şi ei nu reduc preţul la pompă, atunci nu ai făcut nimic. Pe intervenţia statală pe termen lung nu poţi să reduci, pentru că cei care vin şi aduc benzină, motorină la pompă cumpără de pe piaţă, nu cumpără de la stat. Trebuie să fim foarte conştienţi că lucrurile sunt interconectate şi interdependente. Noi nu putem să plafonăm preţul decât dacă avem bani de unde să plătim diferenţa. Eu cred că dacă va exista o înţelegere pe piaţa petrolului la nivel global, va exista o scădere, dar nu vom reveni la ceea ce am avut acum 4-5 ani. Există cele două variante – reducerea accizei şi plafonare a preţului – dar trebuie discutat. Noi nu am discutat acest lucru nici în Guvern, nici în coaliţie în acest moment”, a explicat vicepremierul.

Kelemen Hunor a mai spus că acest subiect va fi pe masa coaliţiei săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare.

Sursa: Digi24


CITEȘTE ȘI:

20 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Care guvern?
    Tu ești plătit de două guverne, ăsta român și, bineînțeles, cel al patriei (tale) mumă, magyarország!
    Așadar, întrebarea este legitimă!

  2. Norik Răspunde

    Pai nu-l intrebasi pe sefutul tau adjunctul lui Putinel ce solutii s-a propui ?No asta mare bai este la tine !

  3. Norick Răspunde

    PE ĂSTA NU ÎL INTERESEAZĂ NIMIC ALTCEVA DECÂT ALIPIREA ARDEALULUI LA UNGARIA!!!

    • Ciuciu Răspunde

      Cum pl mea e asta mai? Statul trebuie sa plateasca diferenta la pompa si nu poate. Ungaria, tara mica, fara mare, fara munti poate plati diferenta? Bine ca la noi sunt de doua ori mai multe masini, dar totusi ce pl e cu tara asta?

  4. H&R Răspunde

    h&r fals, treziși? Te-ai activat?

  5. Vasile Răspunde

    Ar fi mai bine cu guvernul din Ungaria , măcar Orban ține la poporul lui,ai noștri conducători sunt împotriva noastră.

    • FARCAU Răspunde

      ar fi mult mai bine …. Victorasu Orban tine cu poporul lui si nu linge talpa europenilor globalisti
      BRAVO VICTOR ORBAN !!!!!!!

      • Norick a diszmó Răspunde

        Mooie ție, lu’ mă-ta, lu’ fie-ta și lu’ Orban!

        • Norick a diszmó Răspunde

          Mândru că sunt bou! Dar fix până la capăt și încă puțin! Hai Muntenegru! Ce contează dacă omul are dreptate! Important e să nu ne vindem țara la unguri! Doamne ferește că poate ne fi mai bine poate! Mai bine mooor de foame.

          • T 1918

            Vreau un Ardeal independent. Fara tiganii de la buc.

    • Norick a diszmó Răspunde

      Da cine pisda mă-ti te oprește să mergi acolo?

  6. Norick Răspunde

    No apoi ma Farcau pupal in cur pe Orban daca ti drag!

  7. Trist Răspunde

    “Trebuie să vezi cum funcţionează economia ta şi orice plafonare înseamnă că tu, statul, trebuie să plăteşti diferenţa la pompă”….de peste 10 ani economia tarii e prastie….domnule Hunor unde ati fost in acesti ani? Traim in aceeasi tara si nu ne dam seama de problema PRINCIPALA SI FUNDAMENTALA adica economia, dar nu renuntam la salarii mari la bugetari si pensii speciale….in schimb impozitam venitul clasei muncitoare….mai crestem preturile ca din salar sa se descurce de pe o zi pe alta…iar intre timp in Parlament se discuta despre urmatoarea excursie prin Miami…..vina a cui e? A noastra…nu iese absolut nimeni sa se opuna pentru ca NE CONVINE….doar ne plangem dar cand e de prezentat nimeni nu e acolo. Daca tot admirati Ungurii pentru ceea ce a facut statul pentru ei, fiti sigur ca aia umpleau orasele daca nu bagau plafonare…aia lupta pentru dreptatea lor…la fel ca si alte state in intreaga tara….dar la noi ma pana imi raman 10 lei din salar sa ies la o bere e ok…e greu dar e ok…..

    • Lili Răspunde

      Din moment ce in pretul carburantilor regasim cam 40% accize si tace, givernul nu trebuie sa plateasca nicio diferenta doar ca va incasa “teoretic” mai putin cu conditia ca scaderea sa se regaseasca total in pret.
      Dar pomenile sociale si in curand electorale din ce se vor mai plati?

    • Hungary man Răspunde

      Szopdd ki anyádat kelemen meg a gülü szemü keserkényi a szőke kurvájával együtt.
      Mocskos politikusok.
      Jah.. Turos geci lóránt.
      Tolvaj banda

  8. altu fără bmw Răspunde

    @Ciuciu. Simplu. Nu se vrea. Dar îți dai seama că Ungaria fără rezerve serioase de țiței își permite asta din octombrie !!!!! iar noi și acum ne gândim ce să facem! Noi, care chiar avem rezerve de țiței. Dar în schimb ducem lipsă de politicieni pe care chiar îi interesează ce face omul de rând. Nu te aștepta la nimic bun de la ei, eu de mult am abandonat ideea asta.

  9. T 1918 Răspunde

    Vreau un Ardeal independent. Fara tiganii de la buc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.