Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Sătmărenii, invitați la ”Noaptea scurtmetrajelor”. Maraton de filme la Turnul Pompierilor

Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” organizează, în acest sfârșit de săptămână, în municipiul Satu Mare, ”Noaptea scurtmetrajelor”. În cadrul evenimentului, sătmărenii vor avea ocazia să vizioneze zeci de producții ale unor tineri regizori și artiști.

Cu ”Noaptea scurtmetrajelor”, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Primăria Municipiului Satu Mare își dorește să popularizeze în rândul publicului munca creatorilor și artiștilor, dar și domeniul propriu-zis al filmelor de tip scurt metraj.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate lucrările tinerilor studenți români, regizori și artiști, din domeniul cinematografiei, cu specific în sfera scurtmetrajelor. La eveniment, publicul sătmărean va putea viziona 20 de filme de scurt metraj, inclusiv filme românești, în două calupuri a câte 2 ore.

Prin intermediul scurtmetrajelor, realizatorii acestora transmit în unanimitate un mesaj publicului, și anume că majoritatea filmelor prezentate au subiecte privind problemele din actualitatea cotidiană. Indiferent că vorbim despre filme din genul dramei sau al comediei, având o tonalitate absurdă sau grotescă, problemele cu care se confruntă omenirea de zi cu zi și soluțiile la acestea, se regăsesc acum pe micile ecrane.

”Noaptea scurtmetrajelor” va avea loc sâmbătă, 11 iunie, începând cu ora 19.00, în Parcul Dr. Fátyol Rudolf de la Turnul Pompierilor. Intrarea la eveniment este gratuită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.