Ultima actualizare: ieri, 19:32

Publicitate

Serviciul de factoring – o soluție eficientă pentru menținerea afacerii tale pe piață, dar și pentru dezvoltarea sa

Timpul a devenit extrem de prețios în acest secol. Totul se desfășoara într-un ritm alert, dar chiar și așa, nu ne ajunge niciodată timpul. De ce? Fiindcă programul este tot mai încărcat pe zi ce trece, iar pentru a-i putea face față, singura soluție care ne râmâne pentru a face față constă în accelerarea ritmului de lucru. Din cauza acestui fapt, nivelul de stres resimțit zilnic crește, însă aceasta este singura variantă pe care o avem pentru a îndeplini task-urile dintr-o zi și pentru a obține un echilibru între job, familie și celelalte aspecte din viața personală. Această presiune generată de timpul extrem de limitat se resimte mult mai mult în lumea afacerilor, unde fiecare minut contează. În acest domeniu, timpul înseamnă bani.

Din această cauză, această resursă a timpului trebuie să fie foarte bine gestionată. Fluxul banilor care intră și care ies din firmă trebuie să fie bine gândit și fluidizat pentru că de acest factor depinde viitorul companiei. Profitul poate fi obținut prin sincronizarea timpului și a banilor. Ce înseamnă asta? Cele mai avantajoase colaborări sunt cele cu persoanele juridice, însă facturile emise acestor clienți pot avea un termen îndelungat de plată. Până sunt încasați acești bani, compania trebuie să-și achite propriile cheltuieli, iar pentru asta are nevoie de lichididate. Cum poate obține acest lucru? Simplu – modalitatea de cesionare creante prin factoring.

Optează pentru servciul de factoring pe care ți-l pune la dispoziție Omnicredit

Omnicredit a fost înființat din dorința de a susține dezvoltarea Microîntreprinderilor și Întreprinderilor mici și din acest motiv le oferă o variantă de finanțare prin intermediul servciului de factoring. Datorită acestuia, companiile pot obține numerarul de care au nevoie, fără obligații și îndatoriri. Mai exact, cu ajutorului acestei alternative, vei încasa mai rapid banii aferenți facturilor emise de tine pentru clienți și astfel, vei rezolva problema lipsei lichidității. În această manieră, îți vei putea achita taxele la timp, vei putea da salariile celor care lucrează la dezvoltarea afacerii tale prin munca depusă și totodată, îți vei putea plăti furnizorii.

Seriozitatea și punctualitatea sunt esențiale în afaceri. După cum cel mai probabil știi, fără acestea, afacerea ta poate avea de suferit. De aceea, trebuie să achiți în timp util toate taxele și obligațiile. Cum afacerea ta depinde de banii pe care urmează să îi încasezi de la clienți, iar termenele scadente diferă și sunt îndelungate, poți apela la serviciul de facturing cu încredere. Numeroase firme de transporturi/ construcții, companii care lucrează cu statul, mici producători sau retaleri apelează deja la această variantă și sunt extrem de mulțumiți de eficineța și beneficiile acestui tip de serviciu. Simplifică-ți treaba și obține nemerar prin această variantă simplă de cesionare creante prin factoring.

Ce presupune mai exact acest tip de serviciu și cum funcționează?

Prin factoring, compania reușește să-și încaseze banii aferenți produselor pe care le-a vândut sau servciilor pe care le prestează într-un timp mult mai scurt. Așadar, nu va trebui să aștepte până la data scadentă pentru a putea obține numerarul de care are nevoie pentru a-și plăti datoriile, taxele, cheltuielile etc. Banca/IFN (adică factorul) va avea rolul de a ”cumpăra” facturile emise de compania ta (în calitate de aderent) și astfel, îți vei putea încasa banii mai devreme. Pentru a fi posibil acest proces, factorul îi va anunța pe debitori (în acest caz, pe clienții tăi) care este data scadenta și care este contul în care trebuie să fie virați banii.

Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul www.omnicredit.ro și să urmezi 3 pași Primul pas constă în crearea unui cont de utlizator și să introduci datele personale. În următorul pas, trebuie să completezi datele companiei, iar în cel din urmă pas, trebuie să plasezi o cerere de factoring și să adaugi actele necesare. După ce va fi analizată solicitarea ta, se va semna contractul de factoring, ar clienții tăi vor fi anunțați de această schimbare.

Economisește timp și scapă de grija cheltuielilor prin servciul de facturing. Intră pe www.omnicredit.ro și află mai multe detalii legate de acest subiect.