Ultima actualizare: azi, 14:10

Naţionale

Numere verzi de înmatriculare, începând de astăzi. Cine poate să le obțină

Numere verzi de înmatriculare, începând de astăzi. Astăzi a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde, anunță Ministerul Afacerilor Interne, aceste numere fiind dedicate mașinilor nepoluante.

Astfel, începând de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere de culoare verde, iar preschimbarea se va realizat la cerere, cât timp sunt îndeplinite criteriile de acordare.

Potrivit MAI, prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde a fost publicat în Monitorul Oficial la finalul lunii aprilie.

Astfel, conform Ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al ministrului Afacerilor Interne şi al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, numerele de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).

“Numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.

2 comentarii

  1. Norick Răspunde

    DOAR PENTRU CINE ARE MASINA PE BENZINĂ!!!!

    • România reală Răspunde

      Deci la tine oricum nu-i valabil că încă umbli cu ștraful. Ceva de genul “haini veeechi, cumpăăăr haini veeechi”!🤔😱😲🥴🤮🤯😤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.