Ultima actualizare: azi, 22:51
Locale

Un portar de la Spitalul Județean și un sudor, prinși cu pastile de ecstasy. Condamnați la închisoare

Doi tineri din Satu Mare, dintre care unul sudor în Germania, iar celălalt portar la Spitalul Județean din Satu Mare, au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare după ce au încercat să vândă 100 de pastile de ecstasy, titrează bihorjust.ro.

Potrivit bihorjust.ro, ancheta procurorilor DIICOT a stabilit că unul dintre inculpați, Iuliu Robert M., un bărbat de 36 de ani, sudor în Germania, s-a întors în țară în 2021, pentru câteva zile, cu ocazia Crăciunului. Pentru că în Satu Mare nu mai avea o locuință, a fost găzduit de un prieten.

Pe 4 ianuarie 2022, inculpatul a intrat în posesia a peste 120 de pastile de ecstasy, pe care le-a deținut în locuința în care era găzduit – au consemnat anchetatorii. Modalitatea prin care le-a obținut este greu de crezut: le-ar fi găsit ambalate în pungi și abandonate în zona pieţei alimentare situată în cartierul Micro 15 din Satu Mare. Și-ar fi dat seama că sunt droguri și a recunoscut că a consumat din pastile. ”Deşi varianta obţinerii drogurilor relatată de inculpat pare neverosimilă, în lipsa altor probe va fi reţinută ca atare”, au arătat magistrații Tribunalului Satu Mare în hotărârea de condamnare pe fond.

Ulterior, bărbatul a hotărât să vândă pastilele de ecstasy. Le-a mărturisit judecătorilor că nu dorea să se întoarcă în Germania cu drogurile la el și voia să facă rost de bani cu care să organizeze o petrecere pentru prieteni înainte să  plece din ţară. Așa că a luat legătura cu un prieten, Lenard N., de 31 de ani, portar la Spitalul Județean din Satu Mare, care s-a oferit să intermedieze vânzarea drogurilor fără să fie plătit pentru asta.

Potrivit hotărârii Tribunalului Satu Mare, publicată pe portalul ReJust, al doilea inculpat s-ar fi întâlnit personal cu potenţialul cumpărător care i-a oferit 30 lei/pastilă. Deținătorul drogurilor – Iuliu M. – a fost de acord, astfel că, pe 6 ianuarie 2022, au perfectat tranzacția.

Doar că pe fir au intrat procurorii DIICOT și polițiștii de la combaterea crimei organizate, care l-au prins pe Lenard N. în timp ce primea 600 de euro în schimbul drogurilor. Acesta i-a condus pe anchetatori la mașina în care îl aștepta Iuliu M., iar când a pus banii în torpedoul mașinii, anchetatorii au intervenit. La locuința unde acesta din urmă era găzduit, au fost găsite alte 19 comprimate de ecstasy şi un grinder metalic.

Cei doi inculpați recunoscut faptele de care au fost acuzați și au cerut judecata în procedura recunoaşterii învinuirii pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale. Pe 8 aprilie 2022, Iuliu M. a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri de mare risc și deţinerea de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. În schimb, Lenard N. a primit 3 ani și 4 luni de detenție, pentru trafic de droguri de mare risc.

Cei doi au atacat sentința cu apel, care le-a fost respins, ca nefondat, de Curtea de Apel Oradea.

Sursa: bihorjust.ro

 

Un comentariu

  1. Vasile Răspunde

    Bravo magistraților, vă meritați salariile alea nesimțite,și în special pensiile mai nesimțite,cred că cei mai drogați sunteți voi din cauza banilor,voi și copii voștri vă permiteți să vă cumpărați droguri adevărate,astea sunt niste găinari care fac pușcărie degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.