Ultima actualizare: ieri, 22:25

Naţionale

CNAIR trage un semnal de alarmă! Au apărut escrocherii cu roviniete nevalabile, la preț triplu

CNAIR trage un semnal de alarmă! Au apărut escrocherii cu roviniete nevalabile, la preț triplu. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a atras joi atenția tuturor șoferilor să nu achite taxa de drum pe site-uri neautorizate, în contexul în care a apărut un astfel de site, care pune la dispoziție roviniete la preț triplu, fără ca acestea să fie valabile.

„Atenție! Site neautorizat pentru achiziția rovinietei! CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro. Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie, sau pe portalul CNAIR, www.erovinieta.ro”, au transmis reprezentanții companiei.

Aceștia adaugă că nu își asumă responsabilitatea în cazurile în care cetățenii plătesc rovinieta pe site-uri neautorizate. În plus, subliniază că, pe portalul cu pricina, șoferii sunt prostiți să plătească o sumă mult mai mare decât cea reală.

„În același timp, subliniem faptul că, la achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar pe portalul www.digitale-vignette-online.ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă “taxa de serviciu”)”, a transmis CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.