Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

FOTO. Drumul spre Sătmărel, în continuare blocat. Oamenii au ieșit din nou să protesteze

Locuitorii din zona Sătmărel-Balta Blondă au ieșit din nou să protesteze. Oamenii nu mai cred în promisiuni și spun că vor continua să iasă până când drumul care duce spre cartierul lor va fi deblocat.

Au trecut zile bune de când reprezentanții CNAIR au spus că problema drumului de la Sătmărel se poate rezolva într-o oră. Nu s-a întâmplat, însă, nimic, drumul a rămas blocat, iar locuitorii din zonă spun că au fost mințiți. Aceștia au ieșit în această seară, joi, 14 iulie, pe centură și protestează pașnic.

Cu toate că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că va trimite mâine, la Satu Mare, specialiști de la CNAIR și Poliție pentru a rezolva problema, oamenii din Sătmărel nu mai cred în promisiuni.


CITEȘTE ȘI:

 

15 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    MAI OAMENI BUNI EU V-AM ZIS FRUMOS… AȘA NU REZOLVAT NIMIC MAI BINE CHEMATI NIȘTE EXCAVATOARE ȘI ÎN DOUĂ MINUTE ATI REZOLVAT PROBLEMA!!!!

  2. Pistike Răspunde

    Mai există poliție în orașul ăsta?
    Cum cristoșii mă-si este posibil ca o gașcă de 5-10 oameni, conduși de un avocat, să blocheze în repetate rânduri un drum public, și nici o autoritate a statului să nu ia absolut nicio măsură?
    Alooo, jandarmeria română, dormiți bine?

  3. Maci Laci Răspunde

    NU SE SPUNE JANDARMERIA CI GELSTERIA!!!!

  4. GB Răspunde

    În toată lumea interesul public primează interesului personal (în speță de grup). Eu nu zic că acel grup nu are dreptatea lui (traseu mai lung de deplasare în oraș, terenuri agricole mai greu accesibile, etc.), dar să facem un joc de imaginație(puțin cam forțat, dar hai) : – cum ar fi ca dezbaterea/votarea unei legi să o facă 18 mil. de cetățeni, sau dezbaterea/votarea unei hotărâri de consiliu local să o facă toți cetățenii majori ai urbei. Știm toți răspunsul, s-ar dezbate la nesfârșit și s-ar aproba la Paștele cailor. De aceea sau format organismele/instituțiile care reprezintă cetățenii ca să meargă treaba. Și acestea aplică și veghează interesul general, care interes primează interesului personal, de grup, local, etc. pentru o dezvoltare durabilă. Asta înseamnâ automat că cei din urmă, vor-nu vor, trebuie(spre binele general) să sacrifice din interesele lor. Ei știu bine acest lucru, iar unele doleanțe sunt vechi(statutul Sătmărelului de “cartier sărac” al orașului, toată zona Balta Blondă-Sătmărel vitregită în urbanizare), dar dezvoltarea vine peste tine și te obligă să te schimbi vrei nu vrei. “Problema” mi se pare puțin forțată a se etala ca o problemă(pe principiul acesta toți cetățenii din zonele afectate de semicentură ar putea ieși de-a lungul ei la proteste-și ar avea motive fiindcă nu e perfectă), mai degrabă acționează stimulați de frustrările vechi, enumerate mai sus, care au fost activate de construirea semicenturii.

    • altu fără bmw Răspunde

      @GB, ca de obicei iarăși habar nu ai cum funcționează treaba. În primul rând nu poți îngrădi accesul acelor cetățeni doar pentru că așa e mai simplu pentru proiectant ori executant. Îți spun eu că așa stă treaba. Varianta de ocolire se face pentru toți cetățenii sătmăreni și pentru toți cei aflați în tranzit deci nu poate fi în dauna a nici unuia dintre părți. De aia sunt proiectanții teoretic ca să se evite astfel de situații. Sunt sigur dacă printr-un proiect al autorității locale ar fi lezate drepturile tale tu ai urla și tu ai fi primul care ar demonstra. Mare deontolog al lui pește prăjit ce ești! 😱😱😲😲😤😤🥴🤮 Cât costă la tine o astfel de postare????🤯😭😯

  5. cizmaru Răspunde

    Pistike cum cristoșii mă-si mai sint boi ca tine cu gindire de evu mediu cred cai merita sa stai in padure nu intre oameni acel proictant care a facut acest lucru de facea in alta tara altu nu mai proicta nimic

    • Pistike Răspunde

      Cizmare, la ce ai scris nu meriți răspuns, dar răspund pentru alții mai înțelepți ca tine!
      Înțeleg frustrarea oamenilor din zonă afectați de modificare și care (posibil) chiar suferă, DAR sunt căi legale la care pot apela să-și rezolve problema civilizat, nu la infracțiunile repetate pe care le comit atât ei cât mai ales politrucul instigator!
      Apoi nu înțeleg și nu explic timiditatea și lentoarea autorităților care ar trebui să intervină, deja în forță, împotriva celor care încalcă legea în mod repetat! Într-o țară normală, oricare, ar trebui să se lase cu arestări și dosare penale împotriva instigatorilor și participanților la protestele ilegale!
      Nu impui interesele personale sau de grup legii prin încălcarea legilor!!

  6. cizmaru Răspunde

    Intro tara normala acel priectant si excutantu erau in puscarie de drepturile omului ai auzit cumva Pistike da au dreptu sa protesteze atit politia cit si jandarmeria trebuie sai apere de cei ca tine

  7. altu fără bmw Răspunde

    @cizmaru, îți dai seama și tu ce incompetenți sunt dacă în plină execuție s-au trezit brusc că trebuie mutați mi se pare trei stâlpi electrici de mare tensiune ai Transelectrica???? Cum s-a făcut recunoașterea traseului propus pe teren? Din birou?

    • Ciprian Răspunde

      Se știa de stâlpii de înaltă tensiune încă din faza de studiu de fezabilitate! Că transelectrica nu a catadicsit să-și facă treaba, este altă poveste!
      Ca fapt divers, avem mai multe proiecte de autostrăzi și drumuri expres care au aceeași problemă, cu relocarea stâlpilor de înaltă tensiune!
      Dacă nu cunoști, mai întâi informează-te!

      • altu fără bmw Răspunde

        Măi @Cipri, cunosc mult mai bine decât crezi tu! Pe cât pariu că se putea modifica traseul? Dar probabil atunci nu pica drumul acolo unde este terenul cuiva. Îți spun eu. Linia aia electrică existentă nu e un truliluli care alimentează ceva stradă pe acolo la 20 kV sau 110 kV chiar! E linie de 400 kV care vine de la Halmeu. În județ sunt două stații mari și late din astea: la Vetiș și la Roșiori. E magistrală. Dacă ai puțină minte încerci să nu modifici că e prea complicat. Paniemaieș????

        • H&R Răspunde

          Hát persze! Söt, az én anyam picsáját!

          • H&R

            @H&R fals. Persze. Csak lopni tudok, meg a maset hasznalni. Kicsi koromban a mas apjat szoptam , mert ugy esett jol. Most egy fasszopo buzi lettem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.