Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

FOTO. Gestul impresionant al unei familii din Satu Mare a salvat alte trei vieți

Din dragoste pentru oameni – așa a gândit familia unei paciente, diagnosticată în moarte cerebrală, care a fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață. Astfel, sâmbătă, 2 iulie, s-a încheiat la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare prima intervenție de prelevare organe de la începutul pandemiei.

Ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor 3 suferinzi.

Generozitatea familiei şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului din Satu Mare – Dr. Diana Blanca Goia, Dr. Vitalie Moroșanu,  au pornit resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. Apreciem efortul întregii echipe a spitalului din Satu Mare, precum şi a conducerii spitalului pentru reluarea Programului Naţional de Transplant.

Pentru intervenţiile de prelevare  ficat și rinichi, la Satu Mare, au fost prezente echipele de chirurgi ale Institutul Clinic Fundeni  și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, #ICUTR. Cu măiestrie și multă migală, profesioniştii celor două centre de excelență de transplant  au reînnodat firul vieții pentru 3 pacienți, a căror unică șansă era o intervenție salvatoare de transplant hepatic sau renal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.