Ultima actualizare: azi, 22:07

 

Locale

FOTO. Record de vizitatori la Street Music Festival. Trei zile, peste 25 de mii de participanți

Street Music Festival în cifre: 3 zile pline, 7 locații, 100 de producții care ne-au tăiat respirația, aproape 50 de voluntari, peste 25 mii de spectatori.

În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare, al Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” și Asociației Culturale pentru Tinerii din Satu Mare, în perioada 1-3 iulie, s-a desfășurat o nouă ediție a unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente cultural-artistice din municipiu, StreetMusic Festival.

Cea de-a opta ediție a evenimentului a atras un număr record de vizitatori și spectatori, deoarece în cele trei zile de festival au fost alături de noi peste 25 mii de persoane care au savurat spectacolele artiștilor invitați de pretutindeni.

„Street Music Festival este evenimentul care dă plus valoare portofoliului nostru de evenimente și care prin specificul lui pune în valoare mai multe locații din municipiu și aduce multă culoare pe străzile sătmărene. Acest eveniment a oferit și în acest an reprezentanții artistice și de divertisment de bună calitate, iar  reacțiile sătmărenilor este cel mai frumos feedback pe care îl putea primi la finalul festivalului”, a declarat primarul municipiului Satu Mare Kereskényi Gábor.

 Vă împărtășim câteva date ce rezumă despre ediția din acest an:

 • Aproximativ 25.000 de persoane au ieșit în locațiile amenajate pe parcursul evenimentului
 • Artistul care a venit de la cea mai mare distanță a fost Eppai, din Japonia, mai exact din capitala Tokyo
 • Formația cu cei mai mulți membri a fost: HuMen Brass Band și dansatorii, în total 18 membri
 • La eveniment au lucrat împreună 48 de voluntari alături de echipa de organizare
 • Organizatorii au consumat în total 1420 sticle de apă de 0.5 l
 • Au fost realizate fotografii și înregistrări video de aprox. 600 GB.
 • În cele 7 locații au fost utilizate aprox. 400 de elemente, obiecte de decor și recuzită, cu o greutate totală de cca. 12 tone
 • Echipa StreetMusic Festival este într-o continuă creștere, vârsta medie voluntarilor și membrilor ce compun echipa de organizare este de 22 de ani, iar cea mai în vârstă persoană din echipă are 41 de ani.

La eveniment au participat peste 20 de artiști și muzicieni, care au avut scopul de a aduce zâmbete și bucurie pe chipurile spectatorilor. Aceștia provin din 10 țări diferite: România, Ungaria, Cehia, Finlanda, Polonia, Croația, Portugalia, Austria, Italia și Japonia.

Spectacolele și producțiile artiștilor au fost selectate și oferite publicului în așa fel, încât toate vârstele să găsească un program care să fie de interes, de la producții cu jocuri, dans și elemente acrobatice, până la spectacole muzicale care au atras mii de spectatorii, de toate vârstele.

Față de edițiile trecute, organizatorii au decis să nu mai desfășoare competiții între artiștii stradali, în afara concursului organizat în rândul publicului, care și-a putut vota artistul favorit pe rețeaua de socializare Facebook.

Concursul care a implicat doar votul publicului i-a avut ca și câștigători pe cei de la HuMen Brass Band, a căror spectacol a creat în toate zilele de festival o atmosferă extraordinară, chiar incendiară! Aici puteți vedea un scurt video despre producția lor: https://fb.watch/e2rv7KKpyt/

Organizatori: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, și Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Sponsorii evenimentului: Transpink și Ecomatrix. Partnerii evenimentului: Brela Int, Best Shop GSM, Partyservice, Romarta, Edmeea Trans, M-Sys, EdömÉR Medical Service.

Următoarea ediție a StreetMusic Festival va avea loc în perioada 7-9 iulie 2023.

Un comentariu

 1. Ășâțî Răspunde

  A fost foarte frumos și civilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.