Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Infectările noi cu Covid s-au dublat în ultima săptămână. În august am putea avea 10.000 cazuri pe zi

Numărul infectărilor noi cu coronavirus s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă, în perioada 27 iunie – 3 iulie fiind înregistrate aproape 8.000 de cazuri, potrivit datelor Ministerului Sănătății, informează Digi24. Ministrul Alexandru Rafila a declarat, luni, că această creștere nu pune presiune asupra sistemului de sănătate.

Între 27 iunie și 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de noi cazuri de infectare Covid, 1.307 pacienți fiind reinfectați. 100% din secvențieri au indicat infectări cu Omicron. Cu o săptămână în urmă fuseseră înregistrate 3.974 de îmbolnăviri.

Potrivit lui Rafila, România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii augist s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

Sursa: Digi24

7 comentarii

  1. misi Răspunde

    bravo! Se recomanda masca. Cred ca se termina razboiul

  2. Cosmin Răspunde

    Pleaca rusii vin virusii

  3. eu Răspunde

    mancati cacat presa sm

  4. Nelu Boca Răspunde

    Stați acasă!

    • ... Răspunde

      … și nu respirați că poate vă infectați cu virusu’ wow-tchi-ga-shu! Băgați în voi rapel la booster că s-a demonstrat că are eficiență de doar 60% deja! Mai ceva ca la loto! Bineînțeles asta la noi nu se spune ci în vest. Rumegați oilor. Beeee.

  5. Mihaita Piticu' Răspunde

    Iara???! Ba ma lasati odata cu boala asta inventata …. Covrigu ‘ lu peste. Nu vedeti ca arde planetA. Cel mai secetos an din istorie. Ba gata cu boala lui Calache . Mergeti pe jos, faceti miscare, mancati mai putin.

  6. dana Răspunde

    Lumea-i proasta daca mai indura masti si restrictii..Sa inceapa spectacolul..si sa-si bage vaccinurile in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.