Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Inflația a ajuns la 15,1%. Gazele, uleiul, cartofii și carnea s-au scumpit cel mai mult

Inflația a ajuns la 15,1% în luna iunie. În ciuda măsurilor luate de autorități, facturile la gaze sunt cu 90% mai mari față de anul trecut, iar cele la curentul electric cu 17%, informează biziday. Dintre alimente, cel mai mult s-au scumpit uleiul și carnea.

Creșterea medie a prețurilor în ultima lună a fost de +0,8% față de mai, de +10% față de începutul anului, și de +15,1% față de luna iunie 2021. În ultimul an alimentele s-au scumpit pe medie cu +14,6%, iar mărfurile nealimentare cu +17,9%. Creșterea acestora din urmă este influențată de includerea în această categorie a gazelor (+90%, subvenționat), a combustibililor (+41%) și a energiei electrice (+17%, subvenționat).

Cele mai importante scumpiri alimentare, față de începutul anului:

  • Cartofi +24% (+42% față de iunie 2021);
  • Ulei +31% (+50% față de iunie 2021);
  • Pâine +15% (+23% față de iunie 2021);
  • Carne +9,4% (+12% față de iunie 2021).

Sursa: Biziday

7 comentarii

  1. K9 Răspunde

    Toate astea in numele binelui mai mare. Pacat ca noi micii muritori de rand nu valoram nimic si nu o sa simtim acel bine mai mare. Sa nu uitam ca ne anunta ca baga iar covid acu ca vin ceva migranti. Totul va fi bine!!! Pacat ca nu pentru noi.

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Asta ca să băgați informația la căpșorul ăla mic.
    Prețurile la carburanți au început să o ia razna încă din octombrie 2021 când nu-i așa răzbelul încă nu era venit nici pe turnantă. Cam de când au blocat unele prețuri oficialitățile maghiare. Așa că mai lăsați asta cu inflația generată din cauza conflictului militar. În ecuația cu inflația sunt multe, conflictul e doar capacul. Priviți puțintel în ansamblu treburile asta până vi se permite. Rumegați.

    • Alex Răspunde

      Vorbești prostii,prețul gazului s-au scumpit mult anul trecut din octombrie deoarece invazia in Ucraina era plănuită de mult de muwistul de Putler. Avea mare nevoie de bani pt soldati și armament

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Eu vorbesc prostii??? Aia cu gazul era făcut ca să ne forțeze să trecem la energie regenerabilă de la băieții deștepți din UE. Sunt treburi diferite și producători (implicit interese) diferite. Dar văd că nu pricepi nici măcar un text simplu! Știi diferența dintre gaz metan și noțiunea “carburant”? Că eu despre aia vorbeam. Știi tu, aia ce bagi în rezervor și dacă dai contact motorul face brumbrum???? Cum îmi spune numele săracul de tine atâta ai priceput. Asta este.😱😲🥴😨😭

        • Sâcă Răspunde

          Hopa… ce-o fi oare carburantul, măi să să vezi….Intervenție decizională, Orban !!!! .., ce este mai trăsnit ???? Reinventarea cu alte studii *Științifice* (o fi abandonat vremelnic Covidul) ….cine credeți…?? Măscărici cel voinic, țineți-vă bine, de căpșorul ăla mic, cum spunea mai sus …..numitul …

      • The Economist Răspunde

        Pretul gazelor a crescu din cauza ca au facut liberalizarea ca imbecilii, si statul nu a avut nici un atu in mană, sa stopeze cresterea preturilor. Ungurii au firma lor, nu au dat la straini, celelalte firme nu pot da mai scump, ca nu ia nimeni….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.