Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Locuitorii din Sătmărel, jucaţi pe degete, pentru ca inaugurarea centurii să iasă perfect!

Locuitorii din Sătmărel şi Balta Blondă au fost jucaţi pe degete de către cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, care au construit centura de ocolire, pentru ca inaugurarea să iasă perfect, fără proteste.

Se ştia de ceva timp că drumul spre Sătmărel va fi închis în zona trecerii peste calea ferată, iar oamenii au depus sesizări la mai multe instituţii, care au ajuns inclusiv la CNAIR. Ei nu au primit un răspuns clar, ci doar promisiuni verbale că situaţia va fi analizată, lăsându-i să spere la o soluţie.

Lucrările au avansat iar drumul vechi nu a fost închis, oamenii sperând că s-a horătât să fie menţinut deschis.

În schimb, cu câteva ore înainte de inaugurarea centurii, mai multe utilaje au lăsat betoanele uriaşe care au închis efectiv drumul respectiv, blocând accesul.

Unii localnici susţin că acest lucru s-a făcut cu câteva ore înainte de inaugurare tocmai pentru a se evita un protest în momentul inaugurării centurii.

Protestul însă a avut loc astăzi. Protestul nu a putut avea loc în momentul ianugurării şi pentru că oamenii erau la muncă şi au avut timp pentru organizare.

Oamenii au blocat drumul, la faţa locului a ajuns prefectul Radu Roca, care a calmat spiritele. El i-a invitat pe luni, la ora 9, la Prefectură la discuţii pe 15 protestatari, reprezentanţii CNAIR şi ai Primăriei Satu Mare.

 


7 comentarii

  1. Bogdan Dumitras Răspunde

    Sa vina Ciucă și Cozma!

  2. Ionut Răspunde

    Votati-l pe Cizmă de Cosma,pe combinagiul satmarului Govor și pe Gabor că bine v-au rezolvat pe toți,romanul este prost și uită!!!

  3. Troglo Răspunde

    Foarte interesant, o sa faca si salvarea si pompieri drum mai lung. Se poate rezolva problema si prin alte investitii, gen cetateni sa poata merge cu un tren de calatori spre centrul orasului, daca tot este cale ferata, iar ca post de prim ajutor si securitate la incendiu, se poate rezolva ceva local, care sa corespunda si nevoilor din exteriorul orasului, la incendiile care se manifesta in afara mun. Satu-Mare, ca vad ca si asa se cam centreaza toate serviciile anti incendiu in oras..

    Parerea mea este ca zona e foarte periculoasa pentru cei care vin cu viteza de pe centura, explicatia faptului ca aceasta zona a fost modificata asa, poate in timp se v-a realiza un pasaj peste calea ferata cu acces auto.

    5km nu e asa mult, faceti atata gura, cand alti care sunt departe de oras fac zilnic 25km sau mai mult cu masina, pentru ca nu au incotro, curse de bus nu sunt la orice ora si nici nu sunt ieftine. Asa macar se vede cum sute de cetateni din afara orasului sunt taxati la buzunar, sa aibe un serviciu decent in oras.

    Acei 5km nu sunt 5km, pt ca poti merge si prin spate la omv, distanta e tot cam pe acolo.

  4. H&R Răspunde

    In ultimii 5 ani pe unde au trecut acesti bravi cetateni? Acum cand este gata s-au trezit?
    Jo reggelt pesede.

    • altu fără bmw Răspunde

      Au sesizat de multe ori acest aspect inclusiv prin sesizari scrise dar au fost dusi cu zaharelul si cu promisiuni ca firma italiana va rezolva din mers problema. In tara asta aici e problema ca orice solutie temporara ramane definitiva. Cum ar fi si desfiintarea peste noapte a semafoarelor de la Burdea. Si acolo au fost promise solutii-minune ca nu e in ordine traversatul pe sub pod iar pe dincolo pe Closca iti pui in pericol viata. Dar de ce sa-si bata capul autoritatile cu solutii daca oamenii obligati fiind gasesc pana la urma o solutie si nici nu costa primaria nimic? Bataie de joc ce s-a facut aici.

      • H&R Răspunde

        Romanii sunt foarte creduli. Nu au invatat nimic in ultimii 100 de ani. Nici nu mai trebuie zaharelul, e de ajuns sa spui ca-i la tine.

  5. Tolo Răspunde

    Fix pix. Înainte oricum se trecea peste calea ferata la coltul cu strada Balta Blonda. Iar dacă treci pe unde se circula acum cu mașina ai cel mult 500 de m suplimentari…
    Multă gălăgie degeaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.