Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Numărul cazurilor de Covid-19 continuă să crească în județul Satu Mare

Comparativ cu ziua de vineri 15.07.2022, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 197 la 303, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 30. Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 0,79 la mia de locuitori la data de 18.07.2022.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 se înregistrează în municipiile Satu Mare (170 cazuri) și Carei (15 cazuri), în orașul Tășnad (10 cazuri) dar și în comunele Păulești (9 cazuri) și Lazuri (7 cazuri).

Nu s-au înregistrat decese în ultima perioadă cauzate de infectarea cu coronavirus.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, vă comunicăm recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:

  • purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cât și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;
  • evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;
  • rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

28 comentarii

  1. dr.Raed Răspunde

    Problema covid-19,este ca pana si razboiul asta este o gluma

    • Ivan Turbinka Răspunde

      De aia ti se pare o gluma pt ca nu e razboi, e operatiune speciala…. S-a zis peste tot….
      La tine nu a ajuns…

  2. covid 22 Răspunde

    No shi amu șe fașeți că o zis ditamai WHO că la noul coronavirus aista la care se mai zice și centaurus, asta ocolește și imunitatea prin vaccinare dar și pe cea dobândită prin boală? Ce facem cu certificatele verzi fraților? Ce facem cu vaxurile pe stoc cumpărate de noi ca proshti-fraieri ce suntem?

    • Altu Răspunde

      @covid22,nu ești pe deplin informat. Centaurul ăsta păcălește vaccinul dar totuși,acel vaccin te protejează de efecte grave ale bolii. La început vaccinul împiedica infectarea și transmiterea,apoi să nu faci forme grave,apoi să nu mori iar acum chiar dacă nu e bun de nimic totuși nu strică. Alte comentarii sunt de prisos

      • covid 22 Răspunde

        Adică are efect împotriva virusului cam ca și apa sfințită. Dar cum ai spus comentariile sunt de prisos. Părinții epidemiologiei oricum se răsucesc în mormintele lor.

        • Oficialus Răspunde

          Explicațiile medicilor români vin după ce virusul Marburg a făcut primele victime. Două persoane din Ghana au murit după ce s-au infectat. Confirmarea a venit luni. Virusul produce o boală extrem de contagioasă și face parte din aceeași familie cu cel care provoacă Ebola.

          Lumea este în alertă din cauza virusului Marburg. Medicul infecționist Carmen Dorobăț a vorbit la Realitatea PLUS despre cât de aproape suntem de o nouă pandemie și dacă românii trebuie să fie în alertă.

        • Statistics Răspunde

          La ATI sunt trataţi 115 de pacienţi, cu şapte mai mulţi faţă de ziua anterioară, dintre care 95 sunt nevaccinaţi anti-COVID.

          • vrajeala

            treaba asta cu 95 sunt nevaccinati ii vrajeala eu am foarte multi prieteni vaccinati pana ppeste cap si tot au luat covid de 3 sau 4 ori deja ,si eu nevaccinat de 2 ori si lucrez in comert cu oamenii ,

          • @vrajeala

            Nu ai inteles nimic. Vaccinarea nu te apara de infectie, ci sa ajungi la ATI.
            Cati prieteni vaccinati au ajuns la ATI?

          • comentator

            Inseamna ca Rafila sau WHO cand spune ca virusul ocoleste imunitatea vaccinului mint? Numai nu pricep de ce mai cer unele tari certificatul verde daca e chiar asa! Ce folos mai are? Ca astia care sunt vaccinati poate ca nu fac forme grave? Dar omule tot se imbolnavesc si transmit tot asa boala! Sau nu eradicarea e scopul ci sa stam bine in cifre? Sper ca nu esti medic ca daca da atunci e jale!

    • El Greco Răspunde

      Insula Thassos e focar de covid, cei mai multi sunt turisti romani, vor duce acasa…..
      Apii vine explozia…

      • H Răspunde

        Cresc cazurile de Covid de la o zi la alta. Când ar putea fi introduse noi restricţii în România
        Autoritatile anunţă pragul de la care se vor reintroduce restricţiile covid: ziua în care vor fi ocupate 75% din paturile de spital.

  3. xpert86 Răspunde

    Cred ca au ramas prin depozite stocuri de vaccinuri care urmeaza sa expire si trebuie iar băgată o stare de alerta ca sa scape de ele si ca sa se mai vanda din nou botnițe(măști)!!!! De asemenea au mai vazut si cadrele medicale ca le-au scazut salariile, ca tare bine le era cu sporul de covid si vor sa se intremeneasca pana la Craciun din nou ca sa isi poate termina vilele si plati limuzinele Porsche, BMW, Audi si Mercedes!!

    • Expert de 2 bani... Nu86 Răspunde

      Din moment ce e pe gratis, inseamna ca tot ce ai scris e…. Fabulatie, aiureala, rea intentie,… sau mai rau :idiotenie!

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    Bah Portarsm…..mai lasati-ne cu stirile astea false. Nu exista nici un virus mortal Covrig…..Ce tot speriati lumea??. Eu nu cunosc pe nimeni sa fi avut Guvid. Si am intrebat multa lume

    • @pitic prost Răspunde

      Pai daca umbli mort de beat in 4 labe in cocina porcilor, normal ca nu au zis ca exista decedati de covid.

    • Petre M Răspunde

      Eu stiu familie unde fata, baiatu si cei 2 parinti au murit in decurs de 1 luna.

      • Petre M Răspunde

        Important e ca macar eu sa cred ce scriu.😱😲🤮🥴

        • IT Răspunde

          Zise unu, care a mare hotz de nick uri. Antivaccinist convins, cu creierul afectat de covid, cretin…

          • IT

            Si cine spune asta? Exact eu marele hot si cu n+1 de nickuri! Iar eu sunt un fericit vaccinat. Ca nu-i asa de crap cu tot cu vaccin cine sa mai reclame asta de pe pasunile vesnic verzi ai lui Manitou???

          • Petre M

            @IT, pentru informarea ta corecta sunt vaccinat si trecut si prin boala. Dar se pare ca degeaba. Deci daca dupa asta vei mai spune ca sunt anti inseamna ca esti retard rau de tot.

  5. misi Răspunde

    eu cred ca e pandemie, daca se inchide Drexiul 🙂

  6. Mihaita Piticu' Răspunde

    Toti cei din comentarii care cred ca o existat un virus Mortal Guvid,,,,,sunteti niste spalati pe creier…..Idiotilor…..Eu am fost la Costinesti 2 ani la rand in plina ”pandemie”’ si nu am patit nimic. Erau 50k oameni acolo. Nici unu cu Guvid. Retardatilor…..va minte cu televizoru

    • Geo Răspunde

      Păi nu stii nimic, câ ești nesimtit din fire si zi bogdaproste, ca esti si norocos. Eu am rude prieten, conostinte, coleg care au murit de covid, si nu din pix…..

      • comentator Răspunde

        Mă bucur pentru tine și e lăudabil că tot nu vezi acele malpraxisuri din spatele protocoalelor medicale săvârșite fără cap și fără judecată. Adică ca niște roboței. Pacienții nu sunt numere, nu sunt saci negri la morgă ci sunt persoane care când e vorba de tratament nu reacționează la fel la același tip de tratament. Asta se știa și pe vreme de prepandemie și de aia are fiecare bolnav tratament personalizat până la urmă. Adică de aia te duci la medic și nu de plăcere. Mă rog, mai puțin cei hipohondrii, adică cei ca tine. De când cu covidul dacă vrei așa tratment medical imediat te fac anti cei ca tine. Foarte curios! Sper să capeți exact ce meriți!

        • Medica Răspunde

          Criză de paturi pentru bolnavii COVID în stare gravă! Manager: Nu suntem pregătiți pentru noul val

  7. omicronul centurion fost cândva și delta Răspunde

    @Medica. Voi nu veți fi veci pregătiți. Numai aia uiți să spui că recent acum o lună când eroii în halate albe protestau prin Bucale nu cereau nici spitalul de mari arși ori spitalele regionale care nu sunt pe nicăieri și promise de mai mult de un deceniu!!! (măcar alea puse la punct că la restul nu văd șanse). Deci cadrele nu cereau spitale și restul ci salarii mai mari. Că +6000 RON pe lună pentru o asistentă e prea puțin! Voi pe care lume trăiți? Covidul să vă halească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.