Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

Pădurarul reţinut de DNA pentru date de mită, plasat în arest la domiciliu

Pădurarul reţinut de DNA pentru dare de mită a fost plasat în arest la domiciliu. Magistraţii Tribunalului Satu Mare au respins propunerea DNA de arestare preventivă şi l-a plasat pe pădurar şi pe colegul său responabil de control în arest la domiciliu. 

“Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, formulată în dosar nr.13/P/2022 privind arestarea preventivă a inculpaţilor: MINCU ADRIAN NICOLAE, şi DINDELEGAN CLAUDIU ALEXANDRU CĂLIN, În baza art.219 raportat la art.202 şi art.223 alin.2 Cod procedură penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii MINCU ADRIAN NICOLAE şi DINDELEGAN CLAUDIU ALEXANDRU CĂLIN, pe o durată de 30 zile, începând din data de 20 iulie 2022 până la data de 18 august 2022 inclusiv”, precizează instanţa.

Cei doi nu au voie să-şi părăsească locuinţele, din Foieni, respectiv Cormarnic, şi nici nu au voie să ia legătura cu mai mulţi martori din dosar.

Descinderea procurorilor

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore în cazul unui consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti şi a unui pădurar din județul Satu Mare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în contextul efectuării unui control la Ocolul Silvic Asociaţia „Salcâmul” Ciumeşti.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 iulie 2022, a inculpaţilor: MINCU. A. N., consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, şi DINDELEGAN C. A. C., pădurar în cadrul Ocolului Silvic Asociaţia „Salcâmul” Ciumeşti, judeţul Satu Mare, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada martie – aprilie 2022, inculpatul Dindelegan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis şi ar fi remis inculpatului Mincu foloase necuvenite constând în achitarea unor servicii de cazare la o unitate hotelieră, în valoare de 2.250 lei.

Foloasele respective ar fi fost primite de inculpatul Mincu, în contextul efectuării unui control la Ocolul Silvic Asociaţia „Salcâmul” Ciumeşti, în legătură cu îndeplinirea unui act (verificările impuse în cadrul controlului) care intra în îndatoririle sale de serviciu.

Activitatea de control a fost solicitată de o unitate de parchet cu ocazia instrumentării unei cauze penale. Inculpaţilor Mincu şi Dindelegan li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 20 iulie 2022, cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DIICOT precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

2 comentarii

  1. Szabo Dull Răspunde

    …chestie de zile pana vor incepe sa cante. Tata Mishu isi pregateste probabil deja gentuta, cu cele necesare pt a dormi mai la racoare. Doar fosta sa seceretara, actuala jurista de primarie, mai viseaza ca o va face doamna, o va duce la Filarmonica din Viena si isi va ignora familia doar ca sa o tina pe ea in puf. 😂

  2. Marton Sandor Răspunde

    Doamna..pupaza aia din Petresti? Pai aia no trebuit nici Lucianului din Piscolt 🤣.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.