Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

PROIECT. Spital de îngrijiri paliative la Baia Mare, construit de Episcopia Ortodoxă

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului va construi un spital de îngrijiri paliative în municipiul Baia Mare. Proiectul se apropie de concretizare dat fiind faptul că, de curând, Episcopia a primit certificatul de urbanism pentru construirea spitalului.

Proiectul a fost făcut public încă din anul 2021 atunci când conducerea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, mai exact PS Iustin Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a anunțat că spitalul de îngrijiri paliative, ce va avea 120 de locuri, va fi construit în zona Catedralei. Investiția se va face cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții.

Spitalul va deservi și județele limitrofe: Satu Mare, Sălaj, Bistrița-Năsăud.

Un astfel de spital există deja în apropierea județului Satu Mare, în județul Cluj și în județul Bihor. Cel din Maramureș va fi, totuși, cel mai aproape și la îndemână pentru locuitorii județului Satu Mare.

„Scopul unui spital de îngrijiri paliative este de a asigura asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială pacienţilor cu boli cronice progresive (în special oncologice), în stadii avansate de evoluţie. Serviciile medicale sunt completate de o asistență religioasă și psihologică care nu se limitează la pacienți ci cuprinde și aparținătorii”, se arată pe site-ul Centrului de Îngrijiri paliative din județul Cluj, ce este condus, de asemenea, de Episcopia Ortodoxă. 

Un comentariu

  1. Kuka Răspunde

    în sfârșit, bor-âții mai și dau, nu doar iau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.