Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Rafila: Ne pregătim pentru un număr de cazuri COVID ceva mai mare la secțiile ATI

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că se aşteaptă la o creştere a numărului cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și a numărului de pacienți la terapie intensive, informează Digi24.

„Este o evoluţie care este preocupantă pentru Ministerul Sănătăţii, pentru autorităţile de sănătate publică. Ne pregătim pentru un număr de cazuri (COVID-19 – n.r) ceva mai mare la secţiile de ATI. Din fericire, numărul de paturi ocupate nu depăşeşte 15%, paturi de COVID-19, şi 12% pentru paturile ATI. Asta nu înseamnă că nu trebuie să dezvoltăm serviciile ambulatorii, încât să putem să asigurăm şi tratamentul ambulatoriu celor care au nevoie nu doar tratament spitalicesc”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Alexandru Rafila a explicat că trebuie luate „măsuri decente, de prevenţie, recomandate, individuale care au şi efect asupra comunităţii”.

 

9 comentarii

  1. xpert86 Răspunde

    Da! se pregătesc iar cadrele medicale ca sa mai încaseze sporul pentru covid de 85% mai ales ca dupa concediile de odihna li s-au redus bugetele personale si trebuie platite ratele la masini de lux si vilele si apartamentele achiziționate recent!!!

    • Asistenta Răspunde

      Pai daca nu va protejati, lumea tuseste la greu prin supermarketuri, magazine, infectatii umbla liber, infectarile fac explozie, ce vreti? Conform teoriei numerelor mari, o parte va ajunge la ATI, si o parte va deceda.

    • X Răspunde

      Du-te ca esti prost gramada. Xpert in prostie

  2. Satmarean 1 Răspunde

    @xpert86. Eu as dori sa mergi sa lucrezi tu in locul lor si sa vad daca ai mai comenta si daca ti-ar mai trebui acei bani in plus. Vezi sa nu ajungi pacient si cat ai fi dispus atunci sa dai numai sa te salveze.

    • un cunoscător Răspunde

      Dacă ajunge pe mâna lor cam slabe șanse oricum. Asta și fără pandemie. Noi nu prea avem medici-medici în județ. Doar indivizi absolvenți de medicină cu drept de a prescrie medicamente după cum dictează protocolul. Să nu cumva să crezi că dacă lingi vei fi servit altfel! Nu prea se poate pentru că le depășește condiția.

  3. Pop Ioan Răspunde

    Chiar azi va fi inmormintata o doctirita decedata din cauza COVID

    • Sâcă Răspunde

      Mă bucur. Înseamnă că a primit exact tratamentul conform protocolului și nimic mai mult. Așa este când nu lași cadrele medicale să-și facă meseria (asta dacă mai vor).

    • H&R Răspunde

      Adică vaccinul funcționează. 🖕💉🧪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.