Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

Râul Someş, la minimul istoric, în Satu Mare! Debitul va mai scădea

Râul Someş a atins cota minimă de când se fac măsurători la Satu Mare. Astăzi, nivelul este de -110 cm, adică peste 1 metru sub nivelul zero, depăşind minimul istoric de -108 cm înregistrat în anul 2019.

Potrivit măsurătorilor, în această dimineaţă Someşul era la cota –110, adică şi un debit de 20 mc pe secundă. Se estimează că nivelul va mai scădea câţiva centimetri, din cauza lipsei de precipitaţii.

Someşul a mai înregistrat un nivel foarte redus la sfârșitul lunii octombrie 2019, cota de atunci fiind una istorică, -108 cm.

Nivelul scăzut al Someşului a scos la suprafaţă pilonii fostului pod de lângă podul Decebal. În anumite zone Someşul poate fi trecut fără prea mare dificultate, însă nu este recomandat acest lucru din cauza pericolului de înec.

 

7 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Acum ar trebui sa curete albia,

    • România reală Răspunde

      Crede-mă nu are rost. La prima ploaie mare albia va fi iar plină cu mizerii în maximum o zi la ce mizerii sunt adunate între timp amonte pe văi.

  2. Militia Răspunde

    Nu au timp sa discute asa ceva, sunt ocupati cu parcari subterane si festivale medievale

  3. Tzintziri Răspunde

    Husarii ar trebui sa curețe albia, doar e al lor orașul, Someșul, Coshut chert, etc. etc. Cavaleri sa aștepte alegerile și atuncea dacă o pica gaborul.

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    Pentru totii retardatii care nu cred in incalzirea globala. Aici ii dovada. Asa seceta nu am vazut de cand m-am nascut ….. 🙁

    • Cetateanul Răspunde

      https://www.youtube.com/watch?v=rJIw7ulYaGk&ab_channel=CDN
      Datele si oamenii de stiinta autentici afirma faptul ca soarele este principalul motor al cresterii temperaturilor . Sunt ceva studii si pe tema amprentei omului, mi se pe care ca este undeva la 0.3 grade celsius . Adica aproape nimic ! Exact ca si covidul, ca exista sau nu, e aproape totuna . A, ca in numele unor asa-numite urgente tu iti pierzi drepturile fundamentale, de proprietate, de miscare, de lucru, asta e alta discutie .

      • ecologist Răspunde

        @Cetateanul. Încerc să mă exprim mai puțin academic.
        Noi în momentul de față de vreo 20000 de ani suntem în perioadă interglaciară, adică de încălzire a planetei. Adică oricum planeta s-ar încălzi. Nu e nimic neobișnuit că până acum asta s-a mai întâmplat de foarte multe ori. De exemplu și în mezozoic (când au trăi dinosaurienii) planeta nu a avut calotă glaciară la nici una dintre poli. Planeta era mai caldă cu vreo 2-3 grade ca acum și nu se punea problema că omul e de vină că doar încă nu exista om pe planetă. Dar există un efect de încălzire din cauza emisiilor umane și industriale care se cumulează cu această încălzire care oricum ar avea loc. Personal nu cred că în acest moment putem face ceva semnificativ pentru că modelul climatic al Pământului este prea vast ca să poată fi modificat semnificativ prin mijloacele umane disponibile.
        Adică pe românește ar fi încălzire globală oricum noi ca oameni mai punem niște greutăți în plus ca să dezechilibrăm și mai bine balanța. Dar aceste greutăți în plus sunt minoare față de restul. Cel mai important rol în încălzire o are schimbarea orbitei Pământului în jurul Soarelui. Personal eu nu cred că noi în viitorul apropiat vom putea modifica această orbită. Nu suntem în Star Trek sau în Babylon 5.
        În schimb nu strică niște reținere în a ne consuma resursele limitate de energie și de resurse pentru că încă și acum risipa este enormă. Mai ales în țările dezvoltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.