Ultima actualizare: ieri, 21:40

Locale

Razii de amploare pe șoselele județului. Sute de amenzi și zeci de permise reținute

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat pe principalele artere din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 320 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 110.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Un număr de 26 de conducători auto, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, au circulat cu viteze cuprinse între 102-169 km/h, pe sectoare de drum cu viteza maximă admisă de 50, 90, respectiv 100 km/h.
Patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 41 și 52 de ani, au fost depistați, în trafic, în timp ce efectuau manevra de depășire, pe tronsoane de drum unde depășirea este interzisă.
Șase conducători auto, cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani, nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflați pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

La data de 17 iulie, în jurul orei 03:35, polițiștii rutieri au identificat, în trafic, în municipiul Satu Mare, la volanul unui autoturism, un tânăr, de 23 de ani, din Turț, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 16 iulie, polițiștii rutieri au identificat, în trafic, pe DN1C, între localitățile Iojib și Apa, un bărbat, de 44 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

La aceeași dată, polițiștii rutieri, au identificat, pe raza municipiului Satu Mare, un tânăr, de 22 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism, cu toate că avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea de către conducătorii auto a infracţiunii de conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.