Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Şase milioane de lei pentru SF-ul drumului expres Satu Mare – Baia Mare

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus, împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, au semnat contractul de prestări servicii Completare/revizuire Studiu de fezabilitate pentru Drum Expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, sector Satu Mare – Baia Mare. Contractul a fost atribuit Asocierii SC Drum Pod Invest SRL – SC Search Corporation SRL, prin lider de asociere SC Drum Pod Invest SRL.

Valoarea contractului de prestări servicii este de 5.990.525 de lei, iar durata de execuție a contractului de prestări servicii este de 24 luni, din care elaborarea Studiului de fezabilitate – 6 luni, adaptarea documentației la cerințele finanțatorului – 12 luni și consultarea beneficiarului la atribuirea contractului pentru Proiectare și Execuție Lucrări – 6 luni. Odată ce studiul de fezabilitate va fi încheiat, procedura de proiectare cu execuție a proiectului va fi demarată, iar termenul estimat de finalizare a acestui obiectiv de investiții este august 2026.

Finanțarea elaborării studiului de fezabilitate se va asigura din bugetele locale ale autorităților publice partenere, U.A.T. Județul Satu Mare și U.A.T. Județul Maramureș.

Pentru realizarea acestui obiectiv major de investiții, cele două administrații județene au făcut pași importanți încă de anul trecut când a fost aprobat Protocolul de Colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliul Județean Satu Mare și Consiliul Județean Maramureș. Acest tronson de drum expres Satu Mare – Baia Mare face parte din proiectul inițiat în trecut de cele două administrații județene și care mai cuprindea legătura spre Ungaria și Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare.

Sectorul de drum expres Baia Mare – Satu Mare, odată realizat, va asigura conectivitatea rutieră, astfel:

  • la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare care va fi recepționată la terminarea lucrărilor în cursul acestei săptămâni

  • din varianta de ocolire a municipiului Satu Mare prin “Drumul Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno-Ungară – Drum Expres M49 Ungaria)”, aflat în etapa de proiectare, contractată de către CNAIR, se va asigura legătura la rețeaua europeană de autostrăzi

  • în partea de Nord-Vest a României – un proiect absolut necesar pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din această zonă a țării și care va duce la crearea de noi legături externe care vizează creșterea economică a celor două județe și a României.

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de 55,56 de kilometri, iar valoarea totală estimată a investiției este de 308,3 milioane de euro. Finanțarea investiției va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sursa: Biroul de presă al Consiliului Județean Satu Mare

Un comentariu

  1. H&R Răspunde

    SF=Science Fiction? Sau poate fi și studiu de fezabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.