Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Simpozion internațional de istorie la Ardud. Eveniment de excepţie

Simpozion internațional de istorie la Ardud.  Sâmbătă, 23 Iulie, cu începere de la ora 13.00, s-a desfășurat la Ardud Simpozionul International de Istorie, simpozion dedicat Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria la Alba Iulia. În organizarea Asociației Culturale „dr. Augustin Mircea” Ardud cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud, Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Centrul Bucovinean de Artă din Cernăuți (Ucraina), Teatrul Scena din Târgu Mureș și Nomen Est Omen din București, manifestările simpozionului au reunit simbolic în cuget, simțire și cuvânt, provincii istorice ale României prin prezența lui Gheorghe Cârciu, ministrului secretar de stat în cadrul Ministerului Românilor de Pretutindeni, Irina Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți, Ucraina, Florin Vasiloni, Consulul General al României la Gyula, Ungaria și a lui Iurie Levcic, directorului Centrului Bucovinean de Artă Cernăuți, Ucraina.
Simpozionul a fost moderat de Ștefan Berci, referentul cultural al Casei de Cultură “Dr Augustin Mircea” Ardud, iar lucrările simpozionului au fost susținute de lect. univ. dr. Lucian Turcu, conf. univ. dr. Ion Cârja, Mihai Plămădeală- doctor în Istoria Artei și Iurie Levcic din Cernăuți și au avut substanță academica densă.
Cuvântul de deschidere a aparținut primarului orașului Ardud ing. Ovidiu Duma, iar alocuțiunile reprezentanților românilor dinafara granițelor țării au emoționat și au atras atenția asupra comunităților de români din străinătate, comunități însemnate care au nevoie de sprijinul patriei mamă.
La finalul prezentărilor științifice, Simina Pop, director a Casei de Cultură din Ardud, a oferit distincții de apreciere și excelență celor care sunt pavăză românilor dinafara României.

10 comentarii

  1. Puiu Răspunde

    Adrian Cozma nu este prezent!?:)))

  2. Nagasaky Răspunde

    Hei, caii sunt faini. Emblematici. Actiune misto aia cu caii!!! 😉 Unii se oftica in continuare vad 😉

    • 😲😲😲 Răspunde

      Doar că nu văd ce legătură are acțiunea cu tema simpozionului. În rest în continuare se comstată că unii se mulțumesc cu puțin.😲🤔😱🥴

  3. Nagasaky Răspunde

    Felicitari pentru Simpozion! Primarul din Ardud ne surprinde placut de fiecare data.

  4. Nagasaky Răspunde

    Da , nu a fost invitat nimeni de la Budapesta ?

  5. Norick Răspunde

    O vrut s-a invite pe sluga lu Putinel da era masnopos dupa Tusnad si o facut caca pe el.

  6. Ion Răspunde

    Felicitari! Pana mai exista cultura, mai exista speranta.

    • History Răspunde

      Întrebare către tine. Care este legătura dintre cetatea Ardud și evenimentul evocat în cadrul simpozionului? După cunoștințele mele exhaustive mai nimic.
      Data viitoare ce eveniment fără nici o legătură cu Ardud, cu epoca medievală se va mai sărbători? Numai întreb așa.
      Că ar fi bugăt lucruri ce să le sărbătorim care au legătură foarte puternică și strict cu Ardud!
      Altă întrebare. Cei care au participat la eveniment știu că tot în weekend la Berveni a fost un festival internațional al arcașilor? Despre care nu se pomenește aici un cuvânt? Ce să creadă omul de aici? Că cine pîătește ăla este promovat???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.