Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

VIDEO. Incendiul la Turnul Pompierilor, produs de o persoană care a fumat!

Incendiul la Turnul Pompierilor, care a avut loc vineri seara, a fost produs de o persoană care a fumat.

La ora 21:59, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al judetului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la monumentul Turnul Pompierilor, în parcul Rudolf Fatyol, din mun. Satu Mare. La fața locului s-au deplasat inspectorul șef, Lt.Col. Buzduga Sergiu Marius și 10 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare.
Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacară, la podeaua din lemn situată în partea superioară a construcției.
Intervenția pompierilor a fost îngreunată de spațiul îngust din încăpere.
Totuși, în ciuda dificultăților, pompierii au avut o reacție promptă localizând și lichidând incendiul în 20 minute.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
A ars podeaua pe o suprafață de aproximativ un metru pătrat.

14 comentarii

  1. Dani Răspunde

    La acea ora Turnul era inchis?! Cum putea sa se aprinda ori ce pe terasa turnului? Ceva ciudat !

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Nu e ciudat deloc, atata timp cat printre fitzele noului restaurant din piateta se numara nu doar muzica asurzitoare a unor chantanti macaronari ci si lansarea de lampioane. Asta cu tigara suna a musamalizare, dar na, cine sa (mai) conteste fortele profesioniste.

  3. M Răspunde

    Țigara? Pasarela e la 37 m,turnul închis, ora21.00…
    Au aruncat chiștoace. de jos 37 m?Cand s-a închis accesul in turn?
    Cât timp ii ia unei țigări sa inițieze arderea lemnului?

  4. H&R Răspunde

    Si daca fuma tigara electronica?

  5. GB Răspunde

    Bravo celor care au sesizat cu promptitudine (poate chiar clienți/angajați ai localului din vecinătate) și pompierilor pentru salvarea turnului, un simbol arhitectural al orașului cu multe amintiri frumoase.

  6. M Răspunde

    Cineva minte!Incendiul a fost in exteriorul turnului pe pasarela de panoramare a orașului ! De ce închidem turnul? Am imagini cu Flacăra deschisă destul de mare ce nu are nimic sau nu poate avea nimic cu o tigara! Cine minte și de ce?Pompierii mai cumva autoscări ?

    • comentator Răspunde

      @M, nu știu că nu frecventez zona mai ales la ore târzii dar careva pe f.book zicea că este un obicei, o modă recentă că se lansează lampioane din alea cu lumânări în aer la restaurantul cu pricina. Nu crezi că e foarte plauzibil să fie cauza incendiului dacă tot zici că e din exterior? Mai ales că turnul trebuia să fie închis la ora aia? Ce țigară lăsată aprinsă să mai fie?

  7. m Răspunde

    @comentator:posibil!Dar de ce mințim ?Cine este beneficiarul?Poliția ,că nu trebuie să investigheze autorul, pompierii că au dat o împrejurare?Îmi pare rău de pompieri pentru că au cedat la o eventuală cauză ce nu implică pe nimeni!Sau o fi stabilit-o pila lui M.G ajuns în funcție de conducere?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Am senzatia ca pompierii au trebuit sa “cada la pace”, fara multa zarva. Altfel ce sa caute ditamai sefu inspectoratului la comanda actiunii? Asa, procesu verbal e gata facut, autoru necunoscut e autor necunoscut, turnu e deja inchis pt cateva zile cat se va face joc de glezne cu inlocuitul catorva scanduri si gata. Iar cocalarimea locala se va putea da in spectacol la nou stabiliment .

  8. H&R Răspunde

    Nu este o camera de supraveghere mai indepartat care sa fi vazut, si inregistrat, ce si cum s-a intamplat?

  9. Vasile Răspunde

    Papagalul ăla care dă bilete ce dracu păzește?

    • Andrei Răspunde

      Pai asta e ideea. Acela era plecat demult acasa, de minim 3h. Pune cineva botul la povestea ca a stat un muc de tigara nemiscat pe scandura, fara sa il sufle vantul, si de acela a luat foc lemnul, si nu de la candela unui balon, care are si flacara deschisa si destul lichid inflamabil cat sa arda minute bune?
      Dar facem pe prostii, doar ca sa fie bine si sa nu fie rau pt cocălarii cu inaugurarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.