Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Pompă ilegală montată pe Someş în județul Satu Mare. Scoate apă pentru irigat

Pompă ilegală montată pe Someş. Un bărbat din localitatea Mărtineşti şi-a instalat o pompă de mare capacitate pe malul râului Someş, a adaptat un vechi sistem de irigat rămas de pe vremea lui Ceauşescu şi şi-a irigat o surpafaţă însemnată aflată de cealaltă parte a digului.

Cazul a fost descoperit de un bărbat care face plimbări în natură şi care a alertat autorităţile, revoltat de faptul că în fiecare seară pompa poluează zona şi face gălăgie mare.

Reprezentanţii de la Apele Române au efectuat control la faţa locului, au constatat că asepctele reclamate se confirmă şi a dispus ridicarea pompei. Proprietarul a fost invitat la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare pentru clarificări, unde i s-a pus în vedere faptul că dacă doreşte să folosească această resursă trebuie să respecte anumite reguli şi să obţină o documentaţie.

El a scăpat, deocamdată, de amendă, urmând ca lucrurile să se clarifice în cursul săptămânii viitoare.

VIDEO —-> AICI

 

 

9 comentarii

  1. Fanica Răspunde

    Zeci de asemenea pompe funcționează în Someș mai ales spre Păulești.

  2. Vas Răspunde

    Foarte bine face. Decât să curgă la vale degeaba. E doar apă de ploaie din cer. Legea îți dă dreptul să o folosești pentru irigații, doar că trebuie să plătești dacă depășești o anumită cantitate. În ce țară de cacat trăim. Mi-e scârbă, dar știți….. “noi suntem romani”

  3. Vas Răspunde

    By the way. Apele Romane, câtă apa trage pompa aia, e deversată legal de abatorul din Vetis. Așa că nu pierdeți nimic,dimpotrivă,sunteți mai câștigați, nu e doar apă goală 😷.

  4. comentator Răspunde

    Pentru ăștia revoltați. Pe cât pariu de mergea conștiincios la Apele Române să ceară aprobare afla din scurt că nu să poatye domn’le, e complicat. Trebe proiect cu firmă autorizată pentru folosința de apă, certificat de urbanism, studiu hidro cu dimensionare captare și poate și accept vecini de la pești ori vidre. Ca să nu mai spun că poate află și cei de la mediu, Someșul fiind zonă protejată. Să vezi atunci cerințe!?!? Toate exact conform legii.🤔😱😲😤🥴
    După cum se știe morții se îngroapă cu pământ iar cei vii cu hârtii.🤔😱🤮🥴🤯

  5. Satmarean 1 Răspunde

    Toti candamna ilegalitatile dar in acelas timp sunt de acord cu ele. Pai daca pt a folosi apa din Somes trebuie sa obtii unele aprobari pt a fi in legalitate de ce nu facem asta si suntem de acord cu persoana care a folosit apa pe sustache ? Daca toti am face la fel ar fi ok? Daca ar fi montate zeci de astfel de pompe pe cursul raului ,cu un debit si asa scazut, nu ar afecta flora,fauna, sau nu ne pasa ci doar propria persoana? Parerea mea ca respectivul trebuia sa se documenteze inainte,iar daca nu a facut-o trebuia amendat. Sunt sigur ca stia ca nu e legal,dar ce conteaza!

  6. x-ulescu Răspunde

    Eu cred ca problema e ca a adaptat sistemu de irigatii de pe vremea lui Ceausescu si nu la folosit pe cel construit de guwernele de dupa revolutie 💩 ce demonstreaza ca este antiprogres

  7. ionut Răspunde

    o lasam sa mearga la ungaria ,ei pot sa o foloseasca noi nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.