Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Care laptop MacBook este mai bun în 2022?

Cele mai recente laptopuri Apple de 13 inch, bazate pe procesorul M2 de la Apple, au multe în comun, dar există câteva diferențe majore de caracteristici și performanțe. Iată cum să vă dați seama care este cel mai potrivit pentru dvs.

Cele mai noi laptopuri Apple MacBook Air și MacBook Pro de 13 inch au în comun cel mai recent procesor M2 al celor de la Cupertino, o ușoară îmbunătățire a revoluționarului cip M1 care a început tranziția Mac-ului de la procesoarele Intel în urmă cu aproape doi ani. Dar asemănările dintre Pro și Air se termină cu siliciul. Air este reproiectat în întregime pentru anul 2022, în timp ce MacBook Pro de 13 inch folosește același design fizic pe care îl are de mai multe generații.

Ambele Mac-uri au avantajele și dezavantajele lor distincte, așa că s-ar putea să fiți împărțit în legătură cu care să îl cumpărați. Ambele sunt excelente, în opinia noastră, dar unul dintre ele este fără îndoială mai potrivit pentru nevoile dvs., cu excepția cazului în care aveți în vedere un laptop mult mai puternic pentru uz profesional, cum ar fi MacBook Pro de 14 inch sau MacBook Pro de 16 inch.

Deci, pe care ar trebui să îl achiziționați? Decizia depinde în cele din urmă de ceea ce faceți în fiecare zi pe laptop. Pentru unii, un MacBook Air 13 este aparatul potrivit; pentru alții, Pro-ul va fi mai potrivit. Vă vom ajuta să analizați diversele caracteristici pentru a găsi varianta potrivită.

MacBook Air 13, prototipul laptopului ultraportabil la începuturile sale, nu mai este la fel de ușor sau de neobișnuit ca pe vremuri (multe laptopuri cu Windows sunt la fel de ușoare sau mai ușoare), dar este în continuare cel mai ușor laptop Apple actual, cu 1,2 kilograme. MacBook Pro de 13 inch este un pic mai greu, la 1,3 kg, dar câteva grame probabil că nu reprezintă o diferență suficientă pentru a vă baza doar pe această decizie.

Există mai multe configurații disponibile pentru fiecare; ambele au același preț maxim atunci când sunt complet echipate, fără a include costul accesoriilor. De asemenea, Apple continuă să vândă MacBook Air 13 M1.

Pe scurt, în ceea ce privește modelele de pornire, iată care este situația: Dacă nu sunteți o persoană care are nevoie de un laptop mai sofisticat sau mai puternic pentru muncă și dacă doriți atât portabilitate, cât și valoare, modelul MacBook Air 13 este cel mai potrivit. Ca punct de intrare în actuala generație de laptopuri Apple (și în ecosistemul software Apple), este un dispozitiv atractiv.

Dacă intenționați să vă folosiți MacBook-ul pentru muncă, în special dacă sunteți un creator de conținut, veți dori să luați în considerare mai mult MacBook Pro (modelul de 13 inch, dar posibil și cel de 14 inch, în funcție de cât de mare este bugetul și de cât de avansate sunt nevoile dumneavoastră). Nu există o diferență uriașă de performanță între Air și Pro de 13 inch, dar este suficientă pentru a le diferenția pe cele două și, pentru mulți profesioniști, pentru a face ca prețul mai mare să merite să fie plătit.

Ambele laptopuri oferă șasiuri similare, complet metalice, care sunt o marcă distinctivă a Mac. Dar MacBook Air, în ciuda faptului că este puțin mai ieftin și mai mic decât Pro, are de fapt un ecran puțin mai mare. Ecranul său de 13,6 inch măsoară 2.560 pe 1.664 pixeli, față de ecranul mai mic de 13,3 inch al MacBook Pro. Ambele oferă același nivel de acoperire a gamei de culori P3 și suport pentru reglarea automată a balansului de alb True Tone și ambele au o luminozitate maximă de 500 de nit.

Atât Air, cât și Pro de 13 inch sunt, de asemenea, construite în jurul tastaturii Magic Keyboard de la Apple, o schimbare binevenită față de mult defăimata tastatură „fluture” care a onorat (sau unii utilizatori vor spune că a afectat) ambele modele în iterațiile anterioare. Tastatura „fluture” are o senzație infamantă de platitudine la tastare, cu un feedback redus. De asemenea, era predispusă la defecțiuni atunci când praful sau resturile ajungeau sub capacele tastelor, dezactivând anumite taste. Tastatura Magic Keyboard oferă o experiență de tastare mult mai tradițională și mai satisfăcătoare pe ambele modele. Un mecanism de foarfecă cu arcadă de cauciuc oferă mai mult feedback și pare mai stabil la tastare.

Tastaturile pot fi aceleași, dar Touch Bar, o bandă OLED cu funcție tactilă deasupra tastaturii, este prezentă doar pe MacBook Pro. Nu credem că aceasta este chiar o caracteristică esențială (iar publicul MacBook Air nu pare să-i simtă lipsa), dar comenzile sale rapide și tastele rapide pot fi cu siguranță utile pentru creatorii de conținut care folosesc un MacBook Pro 13. Aplicații precum Adobe Photoshop și Premiere beneficiază de instrumentele sale relevante din punct de vedere contextual. Apple l-a eliminat, totuși, de pe modelele sale MacBook Pro de 14 și 16 inch.

Un comentariu

  1. K9 Răspunde

    Cel mai bun este cel care iti permiti sa il achizitionezi. In majoritatea cazurilor in România vorbim de cat primesti credit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.