Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Crește numărul de infectări cu coronavirus în județul Satu Mare

Comparativ cu ziua de 25.07.2022, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 597  la 1041, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 73. Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 2.69 la mia de locuitori la data de 01.08.2022. În ultima săptămână s-au raportat două decese asociate îmbolnăvirii de covid-19.

Cele mai multe ridicate valori ale incidenței îmbolnăvirilor de Covid-19 la mia de locuitori se înregistrează în Cehal (8,77), Pir (8,33),  Săcășeni (7,40), Tășnad (6,02), Satu Mare (4,46  la mie – 524 cazuri active), Beltiug (4,18), Vetiș (4,09), Viile Satu Mare (3,56) și Săuca (3,10).  În  53 de unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidențe între 0 și 3 la mia de locuitori iar în 3 unități administrativ-teritoriale nu se înregistrează niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus (Agriș, Ciumești, Valea Vinului).

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, revenim cu  recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:

– purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;

– evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);

– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;

– rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

27 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Baaaaaaaaaaaa terminati odata cu stirile astea de kkt…..Nu ne intereseaza boala lui Calache….Serios…Gata cu Covrigu lu Peste…….Ii un mit

    • Covrigatu Răspunde

      Mai răgesti mult, piticule, h ai sa te infectezi, să vezi durere de cap 3 zile si cum doare muschii pe tine, de la raceala inexistenta….

      • Altu Răspunde

        Lasă vrăjeala @covrigatu,cine te-a pus să te injectezi. De 2 ori am avut renumita boală și fără vaccin am trecut ca Vodă prin lobodă prin ea. Vezi că vine valul 7 ,Rafaila l-a anunțat ,plus 2 tipuri noi de vaccin. Așa că ciocu mic și la injectare să nu te mai doară carnea, după un AVC post vaccinare sau infarct nu te mai doare nimic

        • Glumetul @ altu Răspunde

          Lupu schimba naravul, da antivaccinistul na.
          Ideile prostesti la tine au ajuns la maturitate sexuala, ti-au urcat la cerebel…. 😁😆😆😁😀

          • Altu

            @glumetu, ești un idiot,am caz în familie,la 3 zile după a treia doză a făcut AVC și are doar peste 40 de ani. Și acum are creierul praf. Nu crezi,te duc la el să vorbești ,să te convingi

          • @Altu

            Minti de seaca apele….vezi in jur…

            Eu am avut prieten, sportiv, nevaccinat, a luat covid si a murit.

          • Zombie

            Mai sunt de ăștia care de frica vaccinului, au bagat la greu aspirina si de la aia au făcutu AVC….. Prea mult e periculosu.

          • Statistics

            @Altu, daca esti asa infirmat, ia scrie how much au murit de covid si cati de vaccin?

        • R&H Răspunde

          Din cei 263 pacienți internați la ATI, 229 sunt nevaccinați

        • Covrigatu Răspunde

          Mai bine mă vaccinam, prietenii vaccinati nici nu au stiut ca au trecut prin boala, a iesit numai la control anticorpi.

          • ...

            Iar eu știu de mulți care au decedat cu tot cu 3 doze. S-au îmbolnăvit după ce au făcut trei doze, la început nici nu au făcut boala! Și nu e vorba doar de o singură persoană, personal știu de 5! Fără comorbidități sau alte chestii la modă. Spun asta foarte serios. Și știu de persoane care au murit devcovid în uktimul hal, cu protocol aplucat orbește, înecați în proprii plămâni disfuncționali. Orice tâmpit care nu e nuci mpcar medic își dă seama că dacă plămânii nu funcționează degeaba pompezi oxigen că are ce să absoarbă. Practic au făcut implozie pulmonară. Și din ăștia știu de mai mulți. Atât despre sistemul sanitar de tot kkt de la noi.

          • ...

            “nu are ce să absoarbă”.

          • ...

            Bine, adevărul este că am fost și în spital câteva luni, la psihiatrie, dar acum sunt bine!
            Nu mai iau medicamentele pe care mi le-au dat eroii în halate albe, și acuma este totul OK!
            Mă mai oprește lumea pe stradă că cică vorbesc singur și mă cert cu pubelele, dar măcar nu am făcut vaxxul covrig!
            Sănătate!

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    @Altu, lasă-l. Unii sunt convinși pentru că este mai comod pentru ei plus oricum nu vor recunoaste că sunt proști și idioți. Doar Jurma et company care acum stau ascunși de nu mai auzi despre ei l-au convins??? Nu știu cum au permis ca unul nemedic și nespecialist să fie zilnic pe canale ca să îndobitocească oamenii!?!? Sunt din ăștia soldăței utili și închipuiți ai cauzei. Dar măcar știm că se mai primenește populația. Mai ales în cazul celor vaccinați și netrecuți prin boală. Urmează. Asta spun foarte serios. Numai trebuie ceva val de boală din ăsta contagioasă, ceva nou. V-ați bătut joc pe scară planetară de știința epidemiologiei. Curios este când a fost Ebola în Africa în anul 2014 nu ați făcut asta, atunci ați știut ce trebuie făcut! Oare de ce? Sau țările respective nu aveau finanțe destule pentru a vă satisface lăcomia???

    • ... Răspunde

      Lasati pe Altu, e veteran in covid, putin zaharel, putin alzheimer, niscai impotent, asta e, covidul are si efecte secundare
      😁😆😀😆😀😁

      • Cercetare Răspunde

        doctors suspect the new coronavirus could make it hard to perform in the bedroom.

        How? Coronavirus infection is already known to damage blood vessels, and vessels that supply blood to the penis appear to be no exception.

        Researchers armed with an electron microscope found coronavirus particles in penile tissue samples taken from two former COVID-19 patients who became impotent following their infection, which had occurred six and eight months earlier.

      • Doc Holiday Răspunde

        There is evidence that infections such as coronavirus can cause a person’s dementia to get worse more quickly

      • Cercetare Răspunde

        Brains of COVID-19 patients had some of the same pathological changes seen in Alzheimer’s disease, which may explain the memory problems people with long COVID experience, a small study suggested.

        The study, based on autopsies of 10 people who died with COVID-19, linked the inflammatory response found in SARS-CoV-2 infection with pathways causing tau hyperphosphorylation typically associated with Alzheimer’s disease, reported Andrew Marks, MD, of Columbia University in New York City, and co-authors.

        • ... Răspunde

          Stai calm vă nu te paște pericolul! De vreme ce cam duci lipsă de “brain”.😱😲🥴
          Nu te mai gândi atâta că te epuizezi prea devreme. Și nu de aia ești plătit.

      • ... Răspunde

        Crezi că ești mai credibil dacă furi nickul altuia? Sper să te îneci la propriu în dogma ta tâmpită. Că deja e pură dogmă și date scoase din context.

        • ... Răspunde

          Io sper să te îneci, la propriu, în fluid pulmonar, înainte de a-ți face plămânii implozie!
          Doamne ajută!

          • ...

            Tu, handicapatule, care scrii sub nickul meu nu știu dacă ai observat dar eu nu doresc la nimeni nici un rău! Ba din contră! La doresc să nu încapă pe mâna eroilor în halate albe, la care la mulți competența medicală lasă muuult de dorit! În schimb pretenții și aere au fiecare cât pentru zece! Deci nu cred că ai sesizat asta pentru că ai intelect limitat. Recunosc în schimb că te invidiez. Se pare că ai o singură problemă! Bos primigenius ce ești!

  3. xpert86 Răspunde

    Ba astia din sanatate nu v-ati saturat de încasat spor de covid MOCA????!🤮🤮🤮🤮

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Au standarde mai înalte decât muritorii de rând, standarde din alea costisitoare. Ăștia și cu cei de la interne. Parcă trăiesc într-o lume paralelă.😱😲😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.