Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Doi polonezi prinși de câinele Cima la Vama Petea. Aduceau droguri pentru Untold Festival

Doi cetăţeni polonezi au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, județul Satu Mare, având asupra lor, ascunse în bagajele personale, substanțe interzise. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj.

În cursul zilei de azi, 03.08.2022, la Punctul de Trecere al Frontierei Petea a fost desfășurată o acțiune a polițiștilor de frontieră în cooperare cu lucrătorii SCCO Satu Mare. Astfel, în jurul orei 12.00 s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind din Polonia, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetățean polonez, însoțit de un conațional, în vârstă de 28 de ani.

În baza analizei de risc, cei doi au fost selectați în vederea efectuării unui control amănunțit asupra bagajelor personale.

Astfel, cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră împreună cu câinele polițist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanțe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripția Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripția Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripția Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripția Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere și trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen.

Având în vedere că substanțele active din produsele descoperite se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008, în cauză a fost întocmită lucrare penală de către colegii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Fără \

În contextul desfășurării festivalului de muzică UNTOLD, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj, poliţiştii de frontieră sunt pregătiți să asigure un control eficient şi operativ la intrarea în țară, dar și pentru detectarea substanţelor psiho-active, contribuind la acţiunile preventive derulate de structurile MAI pe această linie de activitate.

Astfel, la frontiera de vest a României, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie,  participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Acestea sunt formate din polițiști de frontieră și câini de serviciu specializați în detectarea substanţelor psiho – active şi sunt prezente în permanență la misiunile de supraveghere şi control de la graniţă.

În acest context, astăzi, în Punctul de Trecere al Frontierei Petea, cățelușa CIMA, alături de conductorul său – agent principal de poliție Ionuț Glodan – a desfășurat activități specifice pentru depistarea produselor stupefiante asupra persoanelor și mijloacelor de transport care s-au prezentat pe sensul de intrare în țară.

Totodată, în punctele de trecere, polițiștii de frontieră iau măsuri graduale și punctuale, cu operativitate, ca timpul de așteptare să fie cât mai scurt, dar totodată efectuând controlul de frontieră corespunzător cetățenilor români, UE sau străini care intră în țară în această perioadă de timp.

CIMA are 3 ani și este o cățelusă din rasa Malinois, specializată pe detectarea produselor stupefiante, iar din noiembrie 2019 este parte integrantă din colectivul SPF Petea. Lucrează alături de colegul nostru, agent principal de poliție Ionuț Glodan, cel care, de altfel, a și adus-o de la Centrul Chinologic de la Sibiu, după o perioadă în care acolo a fost în predresaj împreună cu polițistul de frontieră.

Reamintim că introducerea sau scoaterea din ţară de substanțe psihoactive în/din România, reprezintă infracţiune şi se pedepseşte conform legii (art. 3, alin. 1 din Legea nr. 143/2000).

5 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Eu sunt Jan,
    Sug la pian,
    Sug orice coaie,
    De la cal pân’ la oaie.

    Vă place maneaua mea?
    Mie da, la nebunie!

  2. @Märgelatu Răspunde

    @jan
    O poet necunoscut futuzi gura ta sa-ti fut !
    Iti place ? mie da !

  3. Mihaita Piticu' Răspunde

    O kurva :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.