Ultima actualizare: ieri, 21:24
Locale

FOTO. Flagrant DIICOT. Arme și cultură de droguri în Satu Mare

La data de 11 august, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o prindere în flagrant delict, urmată de punerea în executare a 3 mandate de percheziții domiciliare, unul în localitatea Bolda, respectiv 2 în municipiul Satu Mare, la 3 persoane, cu vârste de 58, 34, respectiv 32 de ani, din Satu Mare, bănuite de trafic de droguri de risc, respectiv nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma perchezițiilor domiciliare, a fost descoperită o cultură outdoor, compusă din 11 plante, în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 15 kilograme de masă verde și au fost ridicate și indisponibilizate 800 de grame de muguri de cannabis, 7 telefoane mobile, 2 grindere, un cântar de precizie, o carabină de vânătoare, 13 cartușe și o dronă performantă, destinată supravegherii culturii.

Față de cele 3 persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. –  Biroul Teritorial Satu Mare  au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, respectiv nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Ulterior, față de cele două persoane de 32, respectiv 34 de ani, a fost luată măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, iar față de cea de-a treia, de 58 de ani, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare și un câine de serviciu din cadrul Biroului Vamal Halmeu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile  și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penal, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: IPJ Satu Mare

3 comentarii

  1. wow Răspunde

    prin hotoan cand trrece ti……????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.