Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Mii de maghiari la concertul trupei Republic de la Satu Mare

Mii de maghiari au participat joi seara la concertul trupei Republic organizat pe scena din faţa Muzeului Judeţean. Evenimentul face parte din seria manifestărilor organizate în cadrul Zilelor Culturale Maghiare Partium.

Republic este una dintre cele mai apreciate trupe din Ungaria, şi de fiecare dată când concertează la Satu Mare se adună mii de persoane.

Vineri seara, 19 august, unul dintre cei mai amuzanți și sofisticați interpreți ai scenei hip-hop din Ungaria, Máté Szabolcs, alias Sub Bass Monster, va concerta pe scena amplasată pe dealul din Grădina Romei, apoi coșmarul mamelor de fete, cel mai notoriu „grăitor de adevăr” din Ungaria, Ganxsta Zolee și Kartel vor reproduce o autentică atmosfera Kartel.

Între timp, în Curtea Vinului, va evolua Formația Csík, reprezentanții muzicii populare îmbinate cu muzica ușoară, după care Hot Jazz Band, interpreții contemporani ai muzicii jazz timpuriu și ai culturii muzicale maghiare dintre cele două războaie mondiale, ne vor încânta cu melodiile de odinioară ale lui Karády, Kabos, Jávor, Latabar.

În seara zilei de 20 august, Ziua Națională a Ungariei, publicul va fi așteptat la scena amplasată pe dealul din Grădina Romei la un concert 4S Street, o trupă maghiară de indie-pop-rock din Transilvania și Pannonia Allstars Ska Orchestra. În Curtea Vinului, formația Budapest Bár va crea o atmosferă cu totul specială prin diferitele stiluri muzicale pe car ele reprezintă, iar la sfârșitul serii Bohemian Betyars și Parno Graszt, vor aduce un mănunchi din tradiția muzicii populare bogate în tonuri maghiare și țigănești.

Seara zilei de 21 august, va încheia seria concertelor cu invitați pe măsură. Iubitorii muzicii îi vor putea întâlni la scena din Grădina Romei pe Vikidál Gyula și Homonyik Sándor, în timp ce iubitorii muzicii rock vor fi așteptați la un superconcert Moby Dick, una dintre cele mai vechi și, fără îndoială, cele mai importante trupe rock și metal contemporan.

Curtea Vinului va rezerva, și ea, surprize: pe lângă băuturile delicioase, FUNKorporation ne va demonstra cum sună un vocal funky, jazz, ska combinate cu fine note de muzică populară, după care vor cânta veritabilă muzică populară băieții trupei Gobé și, în încheiere, SunCity Brass va avea datoria de a încinge atmosfera la maxim.

Concertul de închidere al Zilelor Culturale Partium din acest an va avea loc în fața Muzeului Județean Satu Mare. Cel mai așteptat concert al evenimentului va fi susținut în acest an de Bródy János, compozitorul și interpret, decorat cu Medalia de Merit a Republicii Ungare și părinte fondator al muzicii rock în limba maghiară.

8 comentarii

  1. Roman maghiar Răspunde

    Si eu care credeam că în România, trăiesc români… că mai sunt si de alte naționalități e cu totul altceva…

    • Sandocan Răspunde

      Plus tigani multi, de aia mai numesc des strainii din vest Romania “gipsy country”..

  2. Nici macar sute Răspunde

    Mii? :))))))))))))) nu traiesc mii la ungaria, de unde le scoatet :)))))))))))))))))))))))))) ba penibili sunteti

  3. Oto Răspunde

    Maghiari? Adica au venit din ungaria? De asta sunt cozi la vami?

  4. Sebi Răspunde

    Din respect pentru oamenii înaintați în vârstă, bolnavi și nu numai, ar trebuii interzise în oraș după ora 22 asemenea concerte sunt prea deranjante!

  5. Norik Răspunde

    Ar trebui intrzis in oras migratorii!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Unguri sunt de vină. Dar ăia care practică tradițional transhumanța cum se cheamă? Și dacă nu mai sunt miei și mioare merg cu milioanele prin vest la cules de sparanghel? Că le este asta bine băgat în ADN?

  6. Iooi Răspunde

    Aseară, cât timp vecinul cu niște barátok au fost la o bere la partium napok, eu i-am umplut vecinei Melinda toate cele trei găuri cu material seminal uman! Ioi, așe bine o fost …
    Dumnezău să vă deie sănătate și cât mai multe sărbători 😜😜

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.