Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Satu Mare, printre județele cu cea mai mică speranță de viață

Satu Mare, printre județele cu cea mai mică speranță de viață. Datele publicate de Institutul Național de Statistică arată că locuitorii din județul Vâlcea au cea mai mare speranță de viață din România, iar județul Satu Mare este printre județele cu cea mai mică speranță de viață din România, potrivit informațiilor centralizate publicate de HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, Vâlcea este județul cu cea mai mare speranță de viață (84.50 ani în medie), acesta fiind și singurul județ în care acest indicator depășește 80 de ani. Pe locul al doilea în top se situează Capitala (78,4 ani), Cluj (77,47 ani), Brașov (77,37 ani) și Sibiu (76,9 ani) . La capătul opus al clasamentului, acolo unde speranța de viață este cea mai mică, se situează Tulcea (73,2 ani), Giurgiu, Călărași și Satu Mare (74,2 ani), arată sursa citată.

HotNews mai arată că în România speranța de viață la oraș e mai mare cu circa 3 ani decât în mediul rural, există două județe în care la țară se trăiește mai mult: Hunedoara și Vâlcea.

„În ultimele decenii, speranța de viață a crescut foarte mult în toată lumea. O persoană născută în 1960, primul an din care Națiunile Unite au început să păstreze date globale, se putea aștepta să trăiască până la 52,5 ani. Astăzi, media este de peste 72”, mai scrie sursa citată.

Speranța de viață este o medie statistică și depinde de o multitudine de factori, inclusiv de stilul de viață adoptat.

 

2 comentarii

  1. Comentator Răspunde

    Cu primar ungur la ce v-ati asteptat

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Daaa! Iar ungurii sunt de vină. Ia să punem noi iar pe doctorul chel primar să vezi tu ce pe butuci ajunge sistemul sanitar din “muncipiu”. Asta ca să înflorească cabinetele lui fără număr, fără număr.
      Ungurii sunt de vină! Și încălzirea globală!😱🤮🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.