Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Preoți din Satu Mare, în competiție pe terenul de fotbal cu preoți din toată țara

Mai mult preoți greco-catolici și romano-catolici din județul Satu Mare, Oradea, București, Maramureș, Timișoara și Iași s-au întrecut, marți și miercuri, într-un meci amical de fotbal, în cadrul competiției „Calix Sacerdotum”, ce a avut loc în județul Bihor.
Concursul, ajuns la ediția a VI-a, organizat de Clubul Sportiv Român, a fost găzduit de Episcopia Greco-Catolică de Oradea, fiind pentru prima dată când are loc în județul Bihor.
Evenimentul o oportunitate pentru preoții și călugării din toată România, dându-le șansa să interacționeze și în afara spațiului liturgic, potrivit preotului Florin Bode, purtătorul de cuvânt al episcopiei locale.
Claudiu Roznovszky, organizatorul competiției, și Sorin Manta, profesor de educație fizică și sport, au transmis că preoții au și un rol educațional în comunitățile din care fac parte.
„Prin puterea exemplului, ei pot promova un stil de viață sănătos și pot inspira dragostea de sport, în special în rândul adolescenților și al tinerilor”, au trannsmis aceștia. 

Echipa câștigătoare va reprezenta România la Campionatul European de Fotbal pentru Preoți, după dispuratea meciurilor.

2 comentarii

  1. a Răspunde

    La centru a fost delegat Mefisto.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ca să fie articolul complet trebuia să menționați că dacă faulteză careva și partea vătămată înjură câte “Tată-l nostru” trebuie să spună.😜

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.