Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Castelul din Medieșu Aurit, gazda unui eveniment de promovare a turismului sătmărean

Castelul din Medieșu Aurit va fi gazda unui eveniment de promovare a turismului sătmărean. Evenimentul va avea loc în data de 25 septembrie și sunt invitate toate persoanele care își doresc să pună umărul la promovarea turismului în județul Satu Mare.

,,Sunt invitați toți cei care au ceva de spus și pot să facă ceva în legătură cu promovarea turismului în județul nostru, de la administrator ai obiectivelor turistice, proprietari de pensiuni, până la “turiști””, spun organizatorii.

Evenimentul ce va avea loc duminică, 25 septembrie, de la ora 12.30, este organizat de Primăria comunei Medieșu Aurit.

21 comentarii

  1. Bulshit Răspunde

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Nagasaky Răspunde

    Felicitari pentru initiativă! ❤️❤️❤️

  3. Bobi ☠️ Răspunde

    Ce felicitati in initiativa asta de habarnist?!? Cum poti afirma/întreba in asemenea hal?!?! Citez:
    ,,Sunt invitați toți cei care AU CEVA DE SPUS și pot să facă ceva în legătură cu…” 😂😂😂☠️☠️
    Jale!

  4. History Răspunde

    Se încearcă acum promovarea ambelor obiective medievale târzii existente din județ. Adică cetatea Ardud și castelul Lonyai din Medieșu-Aurit. Sunt atenta oblăduire și masiva nepăsare a autorităților, până acum aproape s-a reușit demolarea acestor obiective. Cetatea Ardud a fost demolată cărămidă cu cărămidă de către localnici iar în cazul castelului Lonyai nimănui nu-i păsa până acum 5-10 ani dacă se prăbușea de tot cu toate că are o poziție foarte bună în localitate. Oricum nu are acoperiș de vreo 200 de ani pe puțin. E mare minune că mai stă în picioare. Acum ca să vezi localnicii s-au trezit că se pot face bani frumoși pe sema lor, și UE i-ar ajuta. De fapt asat ar fi ideea, cred eu. Chiar dacă istoria din spatele clădirilor este cam deranjantă pentru unii. Păcat că nu observă nimeni falansterul de la Boinești pe care cineva a reușit să-l incendieze recent. Mă gândesc “pur accidental” și aia. Pentru promovarea unor obiective ferească Dumnezeu să vină ceva diletant și fără cunoștințe din domeniu. Asta spun chiar și dacă au toată bunăvoința. A se vedea în acest sens turnirurile cu cavaleri cruciați și domnițe de la Ardud.

    • History Răspunde

      Si cand m-am trezit din vis, eram la coada la ajutor social. Multumesc domnu’ gabor.

      • History Răspunde

        Bateți joc de mămica ta. Vrei să spui că aia că țiganii au furat cărămidă cu cărămidă cetatea nu e adevărat? Sau restul? Ție îți place? Sau trombonești că te plictisești. Du-te-n în originile tale puturoase, nespălatule, opincarule.

        • History Răspunde

          Da tu bozgorule, cam unde ar trebui sa te opresti, Budapest sau in p….mati

          • History

            Da. Am deranjat. Si drept rezultat a ieșit la iveală incultura și intoleranța tradițională. Deocamdată tu să te duci de unde ai venit, eu (asta din păcate pentru tine) și strămoșii mei cu toată familia locuim în oraș de vreo cel puțin 250 de ani. Atât am reușit să documentez. Iar tu la capitolul asta ai serioase lipsuri. Dacă ar fi după tine nimic din ce a fost nu ar trebui să mai rămână pentru că deranjează ochilor. Sincer te compătimesc. Iar la partea cu bozgor să știi că nu ai nimerit deloc.

          • History

            Familia mea locuieste in acest oras inca de inainte sa existe orasul !!! Sutem ca si ungurii care au ocupat campia panoniei, cand acolo inca era lac !!! Sa fie clar !!!

          • Ardelean

            tu ai fost aici din timpul dinosaurilor

          • History

            Ăsta care mă copiezi. Mai ia o pauză. Adevărul deranjează când nu știi unde ți-s strămoșii. Frustrat ce ești.

  5. H&R Răspunde

    În “Medieșu Aiurit” sunt doar ruine. Poate sunt și castele, numai nu se știe unde.

    • History Răspunde

      @H&R, cândva a fost castel dar ultima oară nemții i-au dat foc când s-au retras de aici în WWII. Iar de atunci sub atenta supraveghere a autorităților toată lumea se aștepta cum se prăbușește. Adică abia așteptau. Asta era cred “proiectul” în mare. Doar e o minune de teren acolo în centrul satului! Ca analogie vezi situația sinagogii mici de lângă piața mare din Satu Mare. Acolo le-a ieșit pasiența.

  6. Mihaita Piticu' Răspunde

    Mediesu Aurit ii ca un sat din Africa……Mizerie, praf, gunoaie, strazi de pamant si plin de femei divortate …

    • Om Răspunde

      Mediesul s-a dezvoltat foarte fain. Ma bucur ca sunt si initiative de genul! Nu va opriti. Cainii latra, caravana trece si prostul moare de grija altuia. Iar apropo de femeile din Medies: is faine, harnice si amuzante. In rest, femei divortate is peste tot.

      • @Om Răspunde

        @Om, la tine cum este? În ziua în care nu lingi nu te pontează? Că e cel puțin a doua “lingere” din partea ta astăzi! Crezi că interesează pe cineva câtă kakao ești capabil să înghiți?

        • Pentru hotul de nick-uri Răspunde

          E satul bunicilor mei asa ca hai valea ca esti iar pe aratura.

          • Om catre @Om

            Asa ca nu e vorba de pontat, nici de lins ci de o copilarie fericita. Cum tu ai poate in vise si nici acolo.

          • @Om

            Nu e nici o hoție!!! Dacă te uiți o țâră mai atent vei observa că înainte de “Om” există acel semn de “@”. Așa se obișnuiește că să își dea seama celălalt că i se răspunde.Tu așa umflat ești în intelijență că nici asta nu ai observat? Am vrut să fiu cât mai clar pentru că am mai pățit că nu m-a lăsat portalul ăsta să postez după aia dacă am repetat comentariul meu s-au dus în franț la urmă și nu apărea ca răspuns. Dar ca să vezi nu a ajuns informația la etaj la tine !? Să știi că și eu am neamuri pe acolo. Asta explică ceva la tine????? Ce este dezagreabil că ca și mentalitate și mod de abrodare tot la nivelul cozii vacii ai rămas. Hooo măi! Inclusiv satul ăsta s-a dezvoltat de atunci și a trecut pe lângă tine ca și acceleratul!!!!

  7. Valahu Răspunde

    @History .In toate postarile tale s-e vede cata ura si cat sovinism este in tine.Sunt tentat sa cred ca esti un descendent al marelui vostru ,,patriot” Horty.

    • History Răspunde

      Absolut pe lângă ai nimerit. Dar nu pot accepta naționalismele ieftine indiferent din care parte vine. Și știi de ce? Pentru că aceste manifestări până la urmă se răzbună și foarte ușor se pot întoarce împotriva ta. Și atunci e prea târziu. Chiar nu are sens. Nu sunt destule supărări în zona noastră mai trebuie încă una?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.