Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Cazul copiilor de la grădinţa din Carei: 7 sunt încă internaţi în spital. DSVSA Carei nu a găsit nereguli

Şapte copii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 din Carei sunt încă internaţi în spital cu vărsături şi diaree, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În data de 07 septembrie 2022, la Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 Carei, de pe str. Agrara, s-au înregistrat mai multe cazuri de vărsături și diaree.

7 copii sunt internați la spital cu aceste simptome. Mâncarea se prepară la Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 Carei, str. Progresului, de unde se distribuie la două gradinițe (la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Carei, respectiv la Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 Carei).

Dupa sesizarea doamnelor educatoare de la la Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 Carei, de pe str. Agrara, în data de 7 septembrie 2022 a fost demarată o anchetă internă pentru a afla motivul care a cauzat îmbolnăvirea copiilor.

Din datele oferite de conducerea Grădiniței cu Program Prelungit Nr 1 Carei, rezultă că doar la structura respectivă sunt copii bolnavi.

In cursul zilei de 7 septembrie 2022 și în dimineața zilei de 8 septembrie, în clădirea de pe str. Progresului s-a realizat un control de la Direcția Sanitar-Veterinară Carei, însă nu s-a constatat nicio neregulă.

Conducerea Grădiniței cu Program Prelungit Nr 1 Carei a făcut o sesizare în acest sens și la Direcția Sanitar-Veterinară Satu Mare.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a demarat o anchetă în acest caz, astfel o echipă de inspectori se află la fața locului.

Vom reveni cu informații după finalizarea anchetei și după ce vor fi furnizate și rezultatele probelor de laborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.