Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

Drumul care va lega centura Sătmarului de Ungaria ar putea fi gata în trei ani

Procedurile pentru continuarea lucrărilor de construire a centurii municipiului Satu Mare spre Oar avansează într-un ritm foarte bun, informează Consiliul Județean Satu Mare.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, s-a întâlnit la București cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În urma ședinței, președintele Consiliului Județean a declarat că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru continuarea carosabilului centurii și urmează faza de licitație. Pataki Csaba i-a cerut ministrului să accelereze procedurile oficiale și l-a invitat la inaugurarea viitorului tronson de drum.

„După ce proiectarea va fi încheiată și lucrările vor fi scoase la licitație, văd o șansă reală ca acest tronson de drum atât de așteptat și de important pentru locuitorii județului Satu Mare, să fie finalizat până în 2025. Nu va fi vorba doar de extinderea centurii, ci și de un nou punct de trecere a frontierei la Oar și Csenger, care va fi conectat la autostrada M49 din Ungaria și prin aceasta la rețeaua europeană de autostrăzi, legând astfel județul Satu Mare de rețeaua rutieră europeană.”

10 comentarii

  1. Pac...Pac Răspunde

    Poate 5 ani

  2. un cunoscător Răspunde

    Nu fumați atâta! Realistic 5 ani este destul de fezabil dar foarte optimist. Asta cu 3 ani e mai muit decât SF. Asta că studiul de fezabilitate e gata e teorie pe hârtie. Trebuie proiect tehnic, mers afară și verificat, inspecție adică apoi trebuie proiectul bugetat-finanțat. Anul ăsta e exclus, pur și simplu nu se poate deci rămâne în cazul cel mai fericit anul viitor. Așa că cine spune că se poate realiza-inaugura un asemenea proiect în nici doi ani de muncă efectiv fizică nu știu ce a consumat. Pentru că e vorba de 10,8 km de drum în regim expres și 4 km de drumuri de legătură. Știți bine cât au lălăit-o cu varianta de ocolire la care tot proiect CNAIR este și are parcă 19 km. Să nu am dreptate. Ca să nu mai povestesc și de problemele de fond funciar legate de proiect. Dar de promis se poate orice că hârtia suportă orice.
    Apropo, despăgubirile la oameni pentru variantă le-ați plătit sau nu? Mă gândesc că nu.

  3. Flaviu Răspunde

    Poate in 30 de ani….

  4. Trol UDMR Răspunde

    Vorbe!Ce poate fi o certitudine?Poate nu-ți mai vedem moaca de porc UDMR in 2025!

  5. Nha Răspunde

    Adevarul este ca s-ar putea, numa’ ca realitatea este ca nu se face!

  6. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Cum se spune? Speranța moare ultima?😱😭😨
    Eu zic că sunt slabe șanse. Eventual dați lucrarea la Orban the bad că se pare dincolo firmele tot timpul lucrează cu o viteză în plus. Understand what I mean?😱😱😱

  7. Beny Kira Răspunde

    Votați PNL dacă vreți să avem autostrăzi în România

  8. un cunoscător Răspunde

    Pentru cei care se îmbată ușor cu un pahar cu apă.
    Este o porțiune din Autostrada Transilvania de 28,5 km dintre Bistra și Suplacu de Barcău la care s-a dat prima rezoluție de câștigare a licitației în octombrie 2018! De atunci se țin în lanț contestațiile și nici un metru de autostradă nu s-a făcut! Deci au trecut deja 4 ani! Așa că ….🤔😱😱😱😭😭😭😨😨😨😪
    E de plâns. E jale fraților.

  9. Norik Răspunde

    Sa fie gata cand o s-a fie doua joi intr-o saptamana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.