Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Ceasu’ rău! Femeia lovită mortal de tren locuia într-un fost canton

Femeia lovită mortal de tren, în această dimineață, a locuit într-un fost canton. Florica Roșu, cunouscută ca Florica de la canton sau Florica Lichii Bubii, era o păstrătoare a tradițiilor moțești, iar acolo unde locuia, într-un canton, a reușit să păstreze un micro-univers al mentalității și al tradițiilor aduse de la munte.

Decesul femeii este deplâns de toți cei ce au cunoscut-o, odată cu trecerea ei în neființă s-a stins și „universul” fascinant pe care aceasta l-a creat în casa ei.

„Am aflat astăzi, cu mare tristețe, că încă o păstrătoare a tradițiilor moțești, Florica Roșu din Marna (cunoscută ca Florica de la canton sau Florica Lichii Bubii) a plecat dintre noi, în urma unui accident fervoiar tragic.

În locuința ei dintr-un fost canton, situat la marginea satului, „peste linie”, ea a reușit să păstreze un micro-univers al mentalității și al tradițiilor aduse de la munte. Cunoștea în detaliu trecutul crângurilor din Mărișel și povestea, adesea, într-un mod foarte expresiv, despre întâmplări cu ființe supranaturale. O temă predilectă a ei era cea legată de „ceasu rău”, de care, din păcate, a avut parte chiar în ultimele ei clipe de viață.

Dumnezeu să o hodinească!”, este mesajul lui Răzvan Roșu, un tânăr ce a cunoscut-o pe Florica Roșu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.