Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Evenimentul ”Clacă pă danț”, la prima ediție în Mădăras. Tradiție, dans și voie bună

Tradiție, dans și voie bună în localitatea Mădăras din județul Satu Mare, acolo unde s-a reluat tradiția Clăcii pă danț. ”Mădărăsenii sunt oameni gospodari, iar azi au demonstrat întregului județ că sunt și buni dănțăuși”, a spus primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

,,Evenimentul ’Clacă pă danț’ va fi anual prilej de bucurie și voie bună, dar și un bun motiv pentru a îmbrăca costume tradiționale noi sau pentru a recondiționa costume tradiționale vechi.

Felicit gazda noastră, familia Săvianu, și adresez mulțumiri familiilor din Mădăras care s-au mobilizat, au ajutat și au contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

De astăzi, Mădărasul devine singura localitate din nord-vestul României unde s-a reluat tradiția “Clăcii pă danț”!”, a spus Ovidiu Duma.

5 comentarii

  1. Mda Răspunde

    Mda, tradiție la prima ediție.
    Mă gândesc anul viitor va fi prezentat ca și manifestare seculară dacă nu milenară.

  2. Bulshit Răspunde

    Mda ai dreptate ,noi cu atâta tradiție și moaște și ortodoxie exagerată suntem la coada Europei.
    Atâta prostii tradiționale nu este în toată Europa cât e noi

  3. Tibi Răspunde

    Mai puteti sifona bani pe tot felul de imbecilitati “traditionale”?

  4. Cetatran Răspunde

    Da nimeni nu mai lucrează aici ?? Numai evenimente peste e evenimente. Eu stiu ca țăranii au de lucru de nu-si vad capul, dar dacă te uiți pe portal toată lumea se distrează si sărbătorește. Ce anume ?? Scumpirile ? Ati vazut cat costa produsele alimentare ? Dar gazul, curentul si apa ?? Și va mai arde de dans și chef ?? De fapt cand alocația este 600 lei/ copil de ce sa mai lucram ?? Nu e mai plăcut sa facem cativa si apoi sa trăim de pe urma lor ?

    • România reală Răspunde

      Cred că sunt bani accesați înainte de prostiile astea actuale pe ceva pseudomanifestări de astea cu dedicație care se vreau a fi cultural-strămoșești și trebuie consumați. Nu se poate dirija în altă parte. Adu-ți aminte acum vreo trei ani tot așa la început de septembrie 2019 Vetișul a organizat ceva manifestare pescărească tot așa. Că cică și aia e din aia cu tradiție, blablabla. A fost bine pentru Tavi Petric ca să se bage ca și șnurul că poate prinde un post de deputat. Ei, nu a prins! Dar nici “tradiționala” manifestare pescărească de la Vetiș nu a mai avut continuare. Dar proiectul trebuia scris, aia fii sigur a costat “ceva”, banii s-au păpat și toată lumea care a fost de față a râgâit sănătos. Așa absorbim noi la propriu banii europeni. Ori așa ori pe tâmpenii gen megapodul peste Dunăre la care doar o singură problemă mai este. Cum ajungi la ea! Că la asta nimeni nu s-a gândit! Noroc că italienii care fac podul au cerut o amânare de trei ani! Nu sunt sigur că ajunge. Minunată țară, buricul Pământului, colonia UE de proști Romanistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.