Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

FOTO. Tinerii liberali s-au alăturat campaniei “Let’s Do It, Romania!”. Curățenie în zona Noroieni-Micula

20 de tineri din cadrul Organizației de Tineret PNL Satu Mare s-au alăturat campaniei naționale “Let’s Do It Romania!”. În cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie 2022, tinerii liberali sătmăreni s-au echipat cu multă determinare și au pornit într-o acțiune civică de igienizare a rigolelor din zona Noroieni – Micula.

Mesajul tinerilor liberali este simplu și clar: ”Fapte înainte de toate. Să iubim mediul înconjurător și să îl protejăm, el este casa noastră”. Animați de aceste crezuri, tinerii au adunat zeci de kilograme de PET-uri și alte deșeuri, în 53 de saci menajeri, din perimetrul Pădurii Noroieni.

Tinerii trag un semnal de alarmă asupra efectelor pe care le reprezintă aruncarea la întâmplare a resturilor și lucrurilor nefolositoare.

“Sunt motivat mereu să dau un exemplu celor din jur. Nu o să mă descurajeze nimic pe lumea asta să transmit mai departe mesajul acesta de bun simț, si anume de a avea grijă de tot ce ne înconjoară” – spune Daniel Stan membru TNL Satu Mare.

“Rolul nostru este de a contribui la o țară mai curata într-o lume mai responsabila” – Andreea Nintaș, membră TNL Satu Mare.

Acțiunea liberalilor îndeamnă totodată și la voluntariat, care are atât de multe beneficii.

Bianca Murgu președinte TNL Satu Mare: “Spiritul civic trebuie sa existe în orice societate normală, chiar dacă numărul celor care îl şi aplică în practică nu este întotdeauna suficient de mare.
E suficient doar să-i preţuieşti şi să-i iubeşti pe cei de lângă tine, pentru a da dovadă de altruism şi pentru a fi capabil de sacrificii pentru a te implica”.

„Voluntariatul, pe lângă dezvoltare personala și deprinderea anumitor abilități, înseamnă conectarea la colectivitate, socializare, să fii activ într-un mod util și distractiv, înseamnă apartenența la un grup pe care să-l ajuți necondiționat în timpul liber” – Mădălina Chira, membră TNL Satu Mare.

“Let’s Do It Romania!” face parte din initiaţiva globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de ţări din întreaga lume, una dintre cele mai mari mişcări de voluntariat din lume. Din 2009 până în prezent, peste două milioane de voluntari din România au participat la acţiunile şi proiectele asociaţiei, fiind colectate 22.700 tone de deşeuri. ”Let’s Do It Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

“Cu prilejul acțiunii let’s do it Romania, am arătat că faptele tuturor contează.
De la cel mai mic la cel mai mare, trebuie să fim responsabili, pentru că nimic nu se rezolvă de la sine, fără acțiunile întreprinse de fiecare din noi” este de părere Rareș Fărcaș, membru TNL Satu Mare.

“Aceasta acțiune m-a ajutat la dezvoltarea personalitatii, dar mai ales la cresterea simtului responsabilitatii. Bineînțeles acesta ajuta în același timp si la o mai buna colaborare intre om si societatea reala, care deseori e deosebit de cruda.” – spune Antonela Andor membră TNL.

La nivelul județului Satu Mare, coordonatorul acestui proiect este Natalia Achim, o tânără implicată activ în viața comunității sătmărene.

8 comentarii

    • dorel Răspunde

      Dacă se dădea alarma că vine virusul ucigaș sunt sigur că găseau prin gunoaiele strânse destule măști abia folosite. Că pe vreme de pandemie ucigașă nimeni, dar absolut nimeni nu s-a preocupat de colectare separată a acestor biohazard waste!!!! Că dacă e până acolo ajunge una bucată mască folosită, dar infestată și aruncată de către unul chiar bolnav ca să fie gata baiul. Dar ca să vezi pe nimeni nu l-a durut capul timp de doi ani! Până la urmă tratamentul ambulatoriu cu praf de pușcă și injecția subcutanată cu plumb a făcut minuni. Exact cum prevesteam acum un an. Dar acum un an îți trebuia cod QR și la budă. În schimb acum????

  1. Bogdan Dumitras Răspunde

    Beny Kira a fost la Noroieni?

  2. Mădălin Răspunde

    Nici o poza cu Supozitor?

  3. Xpert86 Răspunde

    Butnar si Lupisca nu au fost cu ei la strâns gunoaie daca tot sunt simpatizanți PNL???😅😅😅

  4. Antal Adrian Răspunde

    Beșeni s-a dat la fund ?

  5. Unu' Răspunde

    Lipitorii de fișe au fost prezenți, dar supoziThOR unde a fost?!? Pe cine a călărit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.